4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kış erken geldi

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesiminde soğuk hava etkili olmaya başlarken, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 5 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin güneyindeki alçak basınç sistemi ve ana cephe sisteminin etkisi altında olan Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum'da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 5 derece oldu.

Diğer illerde gece en düşük hava sıcaklıkları ise Ardahan'da eksi 2, Kars'ta 0, Ağrı'da 3, Erzincan'da 5 derece olarak kaydedildi. Bölgede bugün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 20, Ağrı'da 18, Erzincan'da 16, Kars'ta 13, Erzurum ve Ardahan'da 10 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-4 derece altında seyrettiğini, özellikle Erzurum, Kars ve Ardahan illerinin yüksek kesimlerinde zaman zaman karla karışık yağmur beklendiğini ifade ettiler.

Öte yandan dün yağan karla birlikte Palandöken dağının beyaza büründüğünü fark eden bazı Erzurumlular, fırsatı değerlendirerek araçları ile kayak merkezinin bulunduğu yerlere çıktı. Yazı tam yaşamadan kışın geldiğini belirten Erzurumlu gençler, kar topu oynamak için Palandöken dağına geldiklerini söylediler.

Erzurum'u Rize'ye bağlayan İspir ilçesinden sonraki Ovit dağı geçidinde kar kalınlığı ise 30 santimetreye ulaştı. Ovit geçidinde gece tipi sebebiyle kesilen ulaşım, bu sabah kontrollü olarak açıldı. Karayolları ekipleri bu bölgede karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 16:08:54
Güncelleme :28 Eylül 2009 Pazartesi 16:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?