7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kış günü sokakta kaldılar!

EŞİ VE İKİ ÇOCUĞUYLA SOKAKTA KALDI

Erzurum’un Pasinler ilçesinde kardeşler arasındaki husumet, bir ailenin evini terk ederek sokakta yaşamasına neden oldu.

Ailesinden gördüğü baskıya dayanamayarak eşi ve çocuklarıyla yuvasını terk etmek zorunda kaldığını anlatan Mehmet Emin Görmen, “Abim ve çocuklarının baskılarını önleyemeyince, Erzurum merkeze göç etmek zorunda kaldık. Gidecek yerimiz olmadığı için 5 gündür hastane koridorlarında yada terk edilmiş gecekondularda hayata tutunmaya çalışıyoruz. Uzanacak yardım eline muhtacız” dedi.

Pasinler’in Çakıltaş Köyü’nde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Emin Görmen, 7 yıl önce Kadriye Görmen’le hayatını birleştirdi. Kardiye Görmen’in ikinci eşi olan Mehmet Emin Görmen’in hayatı, yaptığı evliliği kabullenemeyen abisi nedeniyle kabusa döndü. Üç yıl önce maddi sorunlar nedeniyle Erzurum’da yaşamakta zorlanması üzerine köye yerleşmesine yardım ettiği abisinin, eşini istemediği için sürekli sorun çıkardığını anlatan Görmen, yaşadığı baskıya dayanamayarak eşi Kadriye, çocukları İbrahim (5) ve Yakup’la (2) birlikte Erzurum merkeze gelmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Jandarmaya şikayet etmesine, Savcılığa suç duyurusunda bulunmasına karşın abisi ve çocuklarının baskısından kurtulamadığını ifade eden Görmen, “Üç yıldır sürekli olarak evimi basarak tehdit ettiler. Eşimden ayrılmamı istediler. Bu duruma daha fazla katlanamayarak kendi evimizi terk etmek zorunda kaldık. Beş gün önce gizlice köyden çıkarak kent merkezine geldik. Gidecek yerimiz olmadığı için hastanelerin bekleme salonlarında yada terk edilmiş haldeki gecekondularda yaşamaya çalışıyoruz. Biz dayanabiliyoruz ancak ikisi de küçük olan çocuklarım, bu soğuk havada çok üşüyor. Tüm aramalarıma karşın çalışacak bir iş bulamadım. Eğer bir iş bulabilirsem eşim ve çocuklarımı sokakta yaşamaktan kurtarabilirim. Hayırseverlerden uzanacak bir yardım eli bekliyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 14:26:01
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 16:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?