6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kış hazırlığı çocuklar için eğlence

Erzurum'da başlayan kış hazırlıkları çocukların eğlencesine dönüştü. Aile büyükleriyle birlikte odun taşıyan çocuklar türküler eşliğinde renkli görüntüler oluşturdu.


Başta Erzurum ve Kars olmak üzere kış mevsiminin 8 ay yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış hazırlıkları başladı. Vatandaşlar günlerinin büyük bölümünü odun toplayarak geçiriyorlar.


Erzurum'un Narman ilçesinde de hummalı bir çalışma başladı. Önce odunlar evlerin bahçelerinde toplanıp ardından da kesiliyor. Bir süre kurutulduktan sonra da barakalar altına alınarak diziliyor.


Aileler odunları büyük bir itinayla taşıyorlar. Taşıma işlemi ise oldukça renkli geçiyor. Kış aylarında ısınmalarını sağlayacak odunların taşınması için çoluk-çocuk herkes seferber oluyor. Odunlar kasalarla türküler eşliğinde taşınıyor. Çocuklardan bazıları türkü söyleyerek ortamı şenlendiriyorlar. Çocukların taşıdığı odunlar aile büyükleri tarafından da istifleniyor.


Taşıma işlemi tamamlandıktan sonra da kış hazırlığının tamamlamış olmanın sevinciyle çocuklar bir araya toplanıp istiflenen odunların üzerinde mini bir konser vermeyi de ihmal etmiyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:13:28
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?