4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kış mesaisi yoğun geçti

Kış sezonunun uzun ve ağır geçtiği Erzurum'da, bu kış sezonunda sağlık ekipleri ile özel idare müdürlüğü personeli, köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlar ile yollarda mahsur kalan vatandaşların yardımlarına koştular.

İl Kriz Merkezi, Sağlık ekipleri, 295 hastayı hastanelere taşırken, kriz merkezi ekipleri ise yoğun hava şartlarında mahsur kalan 515 yolcunun imdadına yetişti.
Erzurum Kriz Merkezi, bu kış sezonunda yolları kapanan köylerde bulunan hasta vatandaşlara karadan snowtruck veya yol açma çalışmalarıyla ulaşırken, havadan ise sonbaharda hizmete giren helikopter ambulansla müdahale etti. Kriz Merkezi'nden alınan bilgilere göre, sağlık ekiplerinin karadan ve havadan yaptıkları çalışmalar sonucu toplam 295 hasta vatandaş sağlık merkezlerine ulaştırıldı.

HAMİLE KADINLAR İLK SIRADA

Sağlık Merkezi tarafından yapılan çalışma sonucu sağlık merkezlerine ulaştırılan hasta sıralamasında 95 hamile kadın ilk sırada yer alıyor. Sağlık ekipleri, köy ve mezralardan aldıkları 95 hamile kadını hastanelere götürerek sağlıklı doğum yapmalarını sağladı. Ekiplerin çalışmaları sonucu hastalanan 69 çocuk hastanelere kavuşturulurken, kalp krizi, beyin kanaması, diyaliz, yüksek ateş gibi çeşitli hastalıkları bulunan 131 vatandaş da sağlık ekipleri tarafından sağlık merkezlerine götürüldü.

İl Kriz Merkezi'ne bağlı olarak hizmet veren sağlık ekipleri bu kış sezonunda Karayazı ilçesinde yoğun bir çalışma yaptılar. Bu ilçede sağlık ekipleri 77 köy ve 35 mezrada mahsur kalan hastalara ulaşarak, tedavileri için sağlık merkezlerine taşıdılar.

Kriz merkezinden alınan bilgilere göre bu kış sezonunda kurtarılan hastaların ilçelerdeki yerleşim yerlerine göre dağılımı ve sayıları şöyle:
Aziziye: 3 köy, Aşkale 4 köy, Çat: 34 köy, 6 mezra, Hınıs 36 köy, 23 mezra, Horasan: 4 köy, Karaçabon: 10 köy, Karayazı: 77 köy, 35 mezra, Köprüköy, 7 köy, Pasinler: 5 köy, Tekman: 51 köy, 17 mezra, Tortum: 3 köy.

Ayrıca kar yağışının etkili olduğu zamanlarda Çat-Çirişli-Karlıova, Çevreyolu, Nenehatun rampaları, Ovacık-İspir arası ve Kop Dağı'nda mahsur kalan 148 araçta bulunan 515 yolcu kurtarıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 15:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?