6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kış olimpiyatı masaya yatırıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 yılında Erzurum'da yapılacak Universiad Kış Olimpiyat Oyunları için 200 milyon YTL'lik bir yatırım yapılması gerektiğini belirterek, "Bu önemli organizasyonda hepimize büyük görevler düşüyor. Yeni bir Erzurum inşa edeceğiz, bunu başaracağımıza eminim" dedi.

 


Erzurum'un 2011 yılında Türkiye adına ev sahipliği yapacağı Universiad Kış Olimpiyat Oyunları için yapılan hazırlıklar, Ankara'da Erzurumlu siyasetçiler, bürokratlar ve işadamlarının katıldığı gecede masaya yatırıldı. Ankara'da bulunan Erzurumlu Genç İşadamları Birliği (EGİB) tarafından düzenlenen geceye Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Atatürk Üniversitesi Rektörü Yaşar Sütbeyaz, siyasetçiler, bürokratlar ve çok sayıda işadamı katıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2011 öncesi Erzurum'da bazı tesislerin yapımının başladığını, bazılarının ise yakında temelinin atılacağını belirterek; Erzurum için bu yıl 66 trilyon, 2009'da 80 trilyon, 2010'da ise 60 trilyonluk yatırım ödeneği hazırlandığını söyledi. 2010 yılının Erzurum'da tüm tesislerin bittiği yıl olacağı müjdesini veren Atalay, kimsenin paniğe kapılmaması gerektiğini belirterek, "Biz bu işi İzmir'de yapılan yaz olimpiyat oyunlarından daha iyi yapacağız. Tereddüdünüz olmasın" ifadelerini kullandı.


Bakan Akdağ ise, İzmir'de yapılan Üniversitelerarası Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bu işin garantisi benim' sözü üzerine organizasyonun Erzurum'a verildiğini söyledi. Bu büyük organizasyon için 200 milyon YTL'lik bir yatırımın yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Hepimize büyük görevler düşüyor. İnşallah görevimizi en iyi şekilde yerine getirerek organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğiz. Bu organizasyon ile birlikte Erzurum büyük bir kış merkezi haline gelecek" diye konuştu. Universiad Kış Olimpiyat Oyunları öncesi yapılacak yatırımların yanısıra Erzurum'un şehir olarak da gelişmesi ve özellikle altyapısının da yenilenmesi gerektiğini söyleyen Akdağ, "Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Haziran ayında bölge eğitim ve araştırma hastanesini hizmete açacağız. Kış oyunları ile yeni bir Erzurum inşa edeceğiz. Bunu başaracağız, eminiz" şeklinde konuştu. Bakan Akdağ, Erzurum'un sahip olduğu bir çok olumlu özelliğin yanısıra ortaklık kültürü konusunda eksiklikleri bulunduğunu vurgulayarak, "Erzurumlular olarak birbirimizi seviyoruz; düğünde, bayramda, cenazede bir araya gelip acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Ama Erzurumlular olarak ortaklık kültürümüzü geliştirmemiz lazım" diye konuştu. Akdağ, Kış Olimpiyat Oyunları öncesi Erzurumlu işadamlarını Erzurum'a yatırım yapmaya da çağırdı.


Gecede Dadaş Bar Ekibi sahne alırken, Erzurumlu sanatçı Nurullah Akçayır da konuklara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 00:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?