6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kış Olimpiyatları tehlikede

2005 İzmir’den sonra 2011 Erzurum Kış Üniversite Oyunları öncesi benzer sıkıntılar yaşanıyor. İki yıldır tesisler için çivi çakılamazken FISU, oyunları Türkiye’den alabileceğinin sinyalini vermeye başladı

2011 Üniversite Kış Oyunları’nı düzenleme yarışını kazanmasının üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen Erzurum’da henüz tesislerin inşaası için adım atılmaması, dev organizasyonun patronu Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu FISU’da büyük endişe yarattı. Hatta, oyunların Türkiye’den alınmasının dahi gündeme geldiği öğrenildi.

Organizasyon gecikti
Oyunlara yön verecek Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun gecikmeli kurulması, özellikle Genel Koordintör’ün geç atanması, organizasyonun Erzurum’a alınışı sırasında emek veren ve konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan Vali Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Kasım Yekeler ve Rektör Yaşar Sütbeyaz’ın da görevlerinden ayrılmaları çalışmaları olumsuz etkiledi.

Yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek projedeki tesisler için henüz ihaleye bile çıkılamazken, geçtiğimiz Eylül’de Türkiye’ye gelen FISU yetkililerinin böyle giderse ‘oyunların Erzurum’dan alınabileceği’ imasında bulundukları öğrenildi.

Bunun üzerine çalışmalara hız verilirken, geçen hafta Belgrad’da yapılan FISU Yönetim Kurulu’nda büyük endişe duyan üyelere inşaatlara mart ayında başlanacağı ve tesislerin en geç 2010 Eylül ayında tamamlanacağı sözü verildi. 2005’te İzmir’de yapılan Yaz Üniversite Oyunları sırasında da benzer sorunlarla karşılaşan ve devletin son andaki desteğiyle rahatlayan FISU’nun ‘İzmir kâbusunu’ yeniden yaşamamak için zorlu kış şartlarıyla kesintiye uğrayacak çalışmaları her aşamada sıkı şekilde denetleyeceği ifade edildi.

Sadece bir tesis
Halen ihalesi daha önce yapılan ve inşaası süren 2 bin kişilik buz hokeyi salonu dışında projedeki hiçbir tesis için düğmeye basılamadı. İki inşaat sezonu kaybeden Erzurum’da iki yaz ve baharda beş salon, atlama kuleleri, biatlon ve kuzey disiplini parkurları, liftlerin inşaası ile Konaklı ve Palandöken bölgelerinin revize edilmesi çalışmalarının tamamlanması gerekiyor

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?