6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kış ortasında sokakta kaldılar

Aşkale ilçesi Emek Mahallesi'nde 8 nüfuslu Akyüz ailesine ait ev, bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Dün akşam saat 18.30 sıralarında Emek Mahallesi'nde Turan Akyüz'e ait evde bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangını çatıdan gelen ses ile fark eden aile fertleri, durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede tüm evi saran alevler, mahallede paniğe neden oldu. Birbirleriyle bitişik olan evlere ve bahçedeki samanlığa sıçrayan alevler ile birlikte yangın büyüdü. Yangın sırasında kesik olan elektriğin yeniden verilmesi de kısa süreli panik yaşanmasına sebep oldu.

Anne Songül Akyüz'ün feryatları üzerine çevredeki vatandaşlar komşularının yardımına koştu. İlçe Emniyet Müdürlüğü, sağlık ocağı ve itfaiye ekipleri de olay yerine geldi. Yangını söndürmek için tüm imkanlarını kullanan Aşkale Belediyesi İtfaiyesi'nin çabaları yetersiz kalınca Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden takviye istendi. Yangın, Erzurum ve Aşkale İtfaiyesi'nin ve mahalle sakinlerinin çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına yardım eden Kenan Taştan isimli vatandaş da ellerinden yaralandı. Söndürme çalışmaları geç saatlere kadar devam etti.

Yangında Akyüz ailesine ait ev kullanılamaz hale gelirken Dursun Aksakal'a ait evin çatısı ve samanlığı da yandı. Tüm eşyaları küle dönen Akyüz ailesinin fertleri, "Kış günü nereye gideceğiz?" diye feryat ederken komşuları tarafından güçlükle yatıştırıldı. Akyüz ailesi geceyi akrabalarının evinde geçirdi.

İtfaiye ekipleri, yangının çıkış sebebini araştırırken polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 16:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?