8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kış oyunları Erzurum için önemli

25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER ARASI KIŞ OYUNLARI

Uluslararası Spor Organizasyonları Koordinatörü Mehmet Atalay, Kanada'da düzenlenecek Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları'nın Erzurum'da 2011 yılında gerçekleştirilecek oyunlar için eksikliklerin ve neler yapılabileceğinin belirlenmesi açısından çok önemli söyledi..

Atalay, yaptığı açıklamada, Kanada'da düzenlenecek kış olimpiyatlarının, kış sporları açısından en büyük oyunlar olduğunu belirterek, ''Bu alanda yapılacak en büyük organizasyon. Biz de bu organizasyonu yakından takip edeceğiz'' dedi.

Erzurum'da 2011 yılında 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları'nın yapılacağını anımsatan Atalay, şöyle devam etti: ''Erzurum için geriye sayım başladı. Erzurum'daki organizasyonu çok daha başarılı yapmak için Kanada'da düzenlenecek olimpiyatlar bizim açımızdan çok önemli. Bu olimpiyatları Erzurum oyunlarında görev alacak yetkililer takip edecek ve notlarını alacaklar. Kanada'da düzenlenecek Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları, Erzurum'da 2011 yılında gerçekleştirilecek oyunlar için eksikliklerin ve neler yapılabileceğinin belirlenmesi açısından büyük önem arz ediyor. Orada yapılacak olan açılış ve kapanış törenleri, tesisler ve yarışmalar bize örnek teşkil edecek.''

Atalay, Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonu düzenleme bakımından çok başarılı olduğunu da ifade ederek, ''Türkiye olarak çok sayıda uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. Bu organizasyonlardan da başarı ile ayrıldık. Erzurum'da çok başarılı olacağımıza inanıyoruz. Onun için tüm detayları, eksiklikleri sürekli olarak gözden geçiriyoruz'' diye konuştu.

''TESİSLER KIŞ SPORUNUN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK''

Atalay, kış sporunun Türkiye'de gelişmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayarak, şunları söyledi: ''Kış sporu konusunda en önemli husus tesisler. Tesisler bakımında Erzurum büyük bir eksikliği ortadan kaldıracak. Burada yapılan ve yapılacak olan tesisler, Türkiye'de kış sporunun gelişmesine büyük bir ivme kazandıracak. Erzurum'da 2011 yılında yapılacak olan oyunlar Türkiye'deki kış sporları için bir milat olacak.''

25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Oyunlar sırasında Erzurum'da 3 bini sporcu, 3 bini gönüllü olmak üzere 6 bin kişinin ağırlanması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 17:24:01
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 17:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?