8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kış oyunları için kar taşınabilir

KIŞ OYUNLARI İÇİN GEREKİRSE KAR TAŞINABİLİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda (UNİVERSİADE) olası kar yağışı sıkıntısının suni kar ve başka yerden yapılacak kar taşıması yöntemiyle aşılacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ahmet Küçükler, kentteki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'yla ilgili çalışmalarda sona gelindiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, oyunlar süresince karla ilgili bir sorun yaşanmayacağını söyledi. Birçok noktada suni kar sisteminin devreye gireceğini kaydeden Küçükler, "Ocak ayında kar yağışı bekliyoruz. Bu

konuda endişemiz yok. Ama kar olmasa da bazı ülkelerde olduğu gibi başka bir yerden kar taşınabilir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Beklenilenden fazla kar yağması durumunda da tüm ekiplerimizle tedbirimizi aldık" dedi.

Bu tür organizasyonların en önemlileri bölümünün açılış ve kapanış törenleri olduğunu dile getiren Küçükler, "Oyunlardan çok bu törenler konuşulur. Bir şehirde açılış ve kapanış törenleri çok iyi yapılırsa ara süreçteki eksiklikler çok görünmez. Biz yine de tüm gerekenleri tamamladık. Erzurum'un FISU tarihin en iyi organizasyonunu yapacağına inanıyorum. Tesislerin birbirine yakın, ulaşımın kolay olması organizasyon için önemli bir avantaj. FISU tarihinde şimdiye kadar en fazla katılımcı ülke sayısı 42

ile 2005'deki Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Avusturya'ydı. Biz şu an an 57 ülkenin yaptığı müracaatla bu sayısı geçtik. FISU tarihideki en fazla ülkenin katıldığı oyunlar Erzurum'da olacak" ifadelerini kullandı.

Erzurum'un bundan sonraki hedefinin Kış Olimpiyatları olduğunu ifade eden Küçükler, "Erzurum artık ciddi bir kayak merkezi. Palandöken'in çok kaliteli olduğunu biliyoruz ama Konaklı, Palandöken'den 50 kat daha değerli. Dünyada ilk 3'e gireceğini düşündüğümüz bir kayak merkezinin boş kalmaması lazım. Yıllardan beri Yaz Olimpyiatları'na adayız ama eminim ki Kış Olimpiyatları'nı daha önce yapacağız" diye konuştu.

Küçükler, oyunların açılış meşalesinin taşınması konusunda isim belirleme çalışmasının sürdüğünü, milli güreşçi Reşit Karabacak'ın meşaleyi taşıyabileceğini de sözlerine ekledi.

KIŞ OYUNLARI İÇİN GEREKİRSE KAR TAŞINABİLİR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 18:01:01
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 18:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?