4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kış oyunlarına hazırlık tam gaz

2011 Kış Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK) toplantısı, İstanbul Ataşehir’de yapıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Erzurum Valisi Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İrfan Salın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ve organizasyonun teknik koordinasyonundan sorumlu ilgililer katıldı.

İstanbul Ataşehir’deki Olimpiyat Evi’nde yapılan ve 5 saat süren toplantıda, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık süreci değerlendirildi.
Erzurum’da yürütülen çalışmalardan Vali Sami Bulut ve ilgili diğer yöneticilerden bilgi alan Bakan Başesgioğlu, kış oyunlarının altyapı ve tesis hazırlığı için gerekli ihalelerin bu kış döneminde yapılacağını açıkladı. İnşaat çalışmalarına Mart ve Nisan aylarında başlanacağını bildiren Bakan Başesgioğlu, kamuoyunda, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık çalışmalarının geciktirildiği yönündeki söylentilere işaret ederek, “Bu düşünce çok yanlış. Her şey kontrolümüz altında. Hazırlıklar zamanında tamamlanacak ve kış oyunları için hiçbir eksiklik kalmayacak” dedi.

BAKAN BAŞESGİOĞLU’NDAN ERZURUMLU
İŞADAMLARINA “YATIRIM” ÇAĞRISI…


Bakan Başesgioğlu ile Vali Sami Bulut ve diğer HDK üyeleri 5 saat süren toplantının ardından, İstanbul’daki 140’a yakın Erzurum dernek ve vakıf temsilcileri adına İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı Muammer Alemdaroğlu ile de görüştü.
Alemdaroğlu’nun, İstanbul’daki Erzurum dernekleri olarak 2011 Kış Oyunları için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdiği görüşmede, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise bazı önerilerde bulundu.
Bakan Başesgioğlu: “Biz devletiz, kamu yatırımlarını yaparız. Ticari düşünemeyiz, bunu sizler ve sizin gibi işadamları düşünecek. 2011 için Erzurum’a yatırım yapın, yaptırın. 2011 Kış Oyunları’nda ihtiyaç duyulacak her ne kadar ticari yatırım lazımsa, işadamları olarak bunu da siz düşünün, siz yapın. Bundan güzel destek mi olur?” dedi.
Toplantının ardından, İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı Muammer Alemdaroğlu tarafından verilen yemekte, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt ve İstanbul Erzurumlu İşadamları Derneği Başkanı Mürsel Meral’de hazır bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:39:20
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 14:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Deniz IP: 85.98.142.xxx Tarih : 3.01.2009 23:20:41

TMOK Olimpiyat Evi Ataşehir'de değil Ataköy'dedir.