6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kış Oyunlarını görüşüldü

İl Genel Meclisi 2011 Üniversiade Kış Oyunlarını görüştü. İl Genel Meclisi 4. dönem toplantıları devam ediyor.

 İl Genel Meclisi Başkanı Fakirullah Temir, başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi üyeleri 2011 yılında Erzurum’da yapılması planlanan Üniversite Kış Oyunları hakkında yapılan çalışmaları görüştü. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar’ın da katıldığı Meclis toplantısında Üniversiade Kış Oyunlarına yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi. 

Meclis toplantısında söz alan Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Aşkale İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Hamza Deneri, hazırlıklarla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.
2011 Universiade Kış Oyunlarının Erzurum’da yapılacak olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Hamza Deneri, “Önümüzdeki günlerde 3 bin seyirci kapasiteli buz pateni salonu ve 500 Seyirci kapasiteli Buz pateni Antrenman salonunun ihaleleri yapılacaktır. 500 Seyirci kapasiteli Buz Hokeyi salonu Yenişehir'de bin seyirci kapasiteli Curling salonu Dağ Mahallesinde olmak üzere ihale edilecektir. İhaleler Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecektir. Tesislerin yol, elektrik, doğalgaz, telefon, internet ve kanalizasyon çalışmaları için ilgili kurumlarla yazışmalar yapılarak 2009 yatırım programına almaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumun tadilatı için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından keşif hazırlanmaktadır. 2009 yılı içerisinde yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Proje Kapsamında yapılması planlanan tesisler; snowboard, kros, snowboard paralel büyük slalom ve yarım silindir yarışmaları Palandöken İlçesi sınırları içerisinde bulunan Palandöken Kayak Merkezinde yapılacaktır. İniş süper-G slalom ve büyük slalom yarışmaları Konaklı köyünde yapılacaktır. Kayaklı koşu ve biathlon yarışmaları Aşkale İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kandilli Beldesinde yapılacaktır. Buz Pateni, buz hokeyi ve curling yarışmaları Erzurum İl Merkezinde inşa edilecek olan kapalı spor salonlarında gerçekleştirilecektir.Kayakla atlama yarışmalarının düzenleneceği tesis ise Erzurum İl Merkezinde bulunan Kiremitlik Tepe'de yapılacaktır. 2000 Seyirci Kapasiteli Buz Pateni Salonu Erzurum Merkezde 2006 yılında yapımına başlamış 2009 yılı başında bitirilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu. 

2011 ÖNCESİNDE TAAHHÜT EDİLEN TÜM YATIRIMLAR BİTİRİLECEKTİR
Meclis toplantısına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ise, Üniversiade’nin Erzurum’un dışında başka bir ülkede veya ilde yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Bu iddiaları ortaya atanları kınıyorum. Oyunların bir ülkeden alınabilmesi için o ülkede bir deprem veya iç savaş yaşanması lazım. FİSU oyunların Erzurum’da yapılmasına karar vermiştir. 2011 öncesinde taahhüt edilen tüm yatırımlar bitirilecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?