4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kış sporlarına büyük ilgi

KIŞ OYUNLARIYLA BİRLİKTE SPORCU SAYISI ARTIYOR

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın 25’incisine 2011’de ev sahipliği yapmaya başlayan Erzurum’da, kış sporlarına olan ilgi her geçen gün artıyor.

27 Ocak - 6 Şubat 2011 günlerinde yapılacak Kış Oyunları öncesi kış sporları içerisinde sadece kayak branşında faaliyet gösteren kulüplerin yanı sıra bir çok kulübün de yeni branşlara yöneldiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, bir çok kulübün başta buz hokeyi olmak üzere, buz pateni ve biathlon dallarına ağırlık vermeye başladığını söyledi.

Erzurum 2011 Winter Üniversiade sayesinde kentte kış sporlarına olan ilginin arttığını kaydeden Çintimar, “Daha önce kulüplerin kış sporunda sadece slalom ve kayaklı koşu branşları vardı. Birçok kulüpte kayaklı koşu da yoktu. Ama 2011 Kış Oyunları’nın Erzurum’da yapılacak olması nedeniyle birçok kulüp, kış sporları branşlarına ağırlık vermeye başladı. Daha önce sadece kayak yaptıranlar şimdi biathlon, buz pateni ve buz hokeyi dallarına, bazı kulüpler de kayağa ağırlık veriyor. Kayağın haricinde kış sporları ile ilgili tek bir sporcunun olmadığı Erzurum'da şimdi son bir yılda 300'ün üzerinde değişik kış sporları branşlarında sporcumuz oldu" diye konuştu.

KULÜPLER YARIŞI İÇERİSİNDE

Gençlikspor, Büyükşehir Belediyesi, Palandökenspor, Yakutiye Belediyespor, Telekomspor, Yolspor, Aziziye Spor Kulübü, Okyanusspor, TEDAŞ, Çelebispor, Atatürk Üniversitesi, Özel İdare, DSİspor, Polis Gücü ve Erzurum Kayak Kulübü adeta bütün imkanlarını kış sporlarına yönlendirerek 2011'e sporcu yetiştirmek için bir birleriyle yarışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 10:38:00
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 10:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?