4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kış sporlarının kamp yeri Erzurum

Erzurum’da gerçekleştirilecek 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) kapsamında hizmete giren salonlar, kenti kış sporlarında kamp merkezi haline getirdi.

Daha önce şampiyona hazırlıklarını ve kamp çalışmaları için yurt dışına giden Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki kulüpler, Erzurum’u tercih etmeye başladı.


Ankara Buz Pateni Kulüplerinden Milenyum Spor Kulübü de kamp için Erzurum’u seçti. Kulüp başkanı Ali Öztaşdelen, kamp yeri olarak Erzurum’u seçtikleri için çok mutlu olduklarını bildirdi. Önceki yıllarda kamp için yurt dışına gittiklerini ifade eden Özdaşdelen, “Erzurum’da buz salonu yapıldıktan sonra Nene Hatun Kupasında burada bulunma fırsatımız oldu ve kamp yapmaya karar verdik. Buz kalitesi olarak çok iyi bir buz var. Rakım olarak yaklaşık 2000 rakım var. Kamp için ideal bir yer.”dedi.


7-18 yaş arası 12 sporcu ile Erzurum’a gelen Ankara Milenyum Spor Kulübü, teknik ekibi de Erzurum’daki imkanlardan çok memnun. Erzurum’daki buz salonlarının her türlü teknik donanıma sahip olduğunu belirten teknik heyet, sporcuların çalışmalarından istedikleri verimi aldıklarını kaydettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 10:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?