6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kış turizminde gelişmeler

Erzurum’da kış turizmini geliştirmek için proje uygulanacak. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 3. Bileşeni IPA3 olan bölgesel kalkınma bileşeni altında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen “Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı” kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Erzurum – Erzincan – Kars Kış Turizmi Koridorunun geliştirilmesi projesi 2009 - 2013 yılları arasında uygulamaya konulacak. 

Proje içeriği konusunda bilgi alışverişinde bulunulmak üzere Valilikte Vali Sami Bulut başkanlığında bir toplantı yapıldı. Vali Yardımcıları Nurullah Aktaş ve Nazife Yüceldi Aktaş, Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, DSİ 8. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk’ün katıldığı toplantıda projenin uygulanabilirliği, bütçesi, proje kapsamında hazırlanacak alt projeler, projenin süresi gibi konular ele alındı. 10 milyon 100 bin EURO’luk proje kapsamında Erzurum – Erzincan ve Kars illerinin turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yapılacak. 

Bütçesinin yarısından fazlasının eğitim faaliyetlerine ayrıldığı proje kapsamında, kış turizmi kongresi, yurt dışında fuarlara katılım gibi faaliyetler gerçekleştirilecek. Ayrıca bu proje kapsamında Erzurum Palandöken, Erzincan Ergan ve Kars Sarıkamış Kayak Merkezlerinde altyapı yatırımları yapılacak. 


Projenin Erzurum ayağında, Palandöken zemin sularının drenaja edilmesi, Aşağı Dedeman Otel ile Yukarı Dedeman Otel arasındaki 2 kilometrelik yolun yapılması, yön levhalarının konulması, otoparkın aydınlatılması ve asfaltlanması gibi çalışmaların da yapılması konusu ele alındı. 

Yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak yetkililerden, harita başında bilgiler alan Vali Sami Bulut, projenin Erzurum ayağının en azından 2011 ‘den önce bitirilmesinin faydalı olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 11:56:34
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 12:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?