4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kışın cildi koruyun

KIŞ’IN CİLDİ KORUYUN

Kış soğuğunun etkisini artırdığı bu günlerde cilt rahatsızlıklarının görülme sıklığının arttığını beliten uzmanlar, cilde tepeden tırnağa özel bir bakım yapmanın faydalı olduğunu belirtti.

Cildin, dış etkenlere karşı en hassas organ olduğunu ifade eden uzmanlar, “Deri insanın en büyük organıdır. Her gün milyonlarca mikropla birebir temasta olan bu organ, dıştan vücuda girebilecek mikroplara karşı bir set oluşturur. Derinin bir çizik veya berelenmesi halinde bölgesel enfeksiyonları yaşanabilir. Deri aşırı sıcaktan korunmak için porları açarak vücut ısısının düşmesine, aşırı soğukta da porları büzerek vücut ısısının kaybına engel olur. Bu durumlarda cildin iyi korunması ve gerekli bakımının yapılması gerekir” dedi.

Kışın en fazla soğuğa maruz kalan boyun ve eller için belli bir yaştan sonra nemlendirici kremlerden yararlanılması gerektiğini kaydeden uzmanlar, “Sigara göz ardı edilmemeli, eller için mümkünse katı sabun, deterjan, yakıcı, kurutucu maddelerden uzak durmak, aşırı soğuktan korunmak gerekiyor” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2011 Cuma 11:57:00
Güncelleme :14 Ocak 2011 Cuma 18:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?