8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kışlık peynire rağbet azalıyor

KIŞLIK PEYNİRE RAĞBET AZALIYOR

Oltu’daki peynir satıcısı ve şarküterilerde kilosu 9-10 TL'den satışa sunulmaya başlayan ve halk arasında 'basma ya da küflü peynir' olarak adlandırılan kışlık peynire eski rağbet azaldı.

Oltu ilçe merkezinde 25 yıldır peynir satıcılığı yapan Necati Altun, geçen yılki peynir fiyatlarının bu yılda aynı olduğunu belirterek, “Geçen yıl kilosunu 7-10 TL’den sattığımız basma peynirin bu yılda kilosu yine aynı kaldı. Ancak eskisi gibi satışlarımız iyi değil. Vatandaş, semt pazarlarında açıkta satılan kilosu 5-7 TL arasında değişen peynire yöneldi. Oldukça sağlıksız bir koşulda açıkta satılan peynirlerin talep görmesini anlamak mümkün değil” dedi.

Peynir fiyatlarının geçen yıla oranla aynı kalmasının tüketiciye yine de cazip gelmemesinin nedenini sorguladıklarını aktaran peynir satıcısı Necati Altun, “Aslında peynir fiyatları olması gerekenin biraz üzerinde. Bu durumda vatandaşların hijyenik olmamasına rağmen pazarda açıkta daha ucuza satılan peynirlere yönelmesine yol açıyor. Süt üretiminin düşmesi de bu kışlık peynir miktarında düşmelere, dolayısıyla fiyatların yükselmesine neden oldu.” şeklinde yaşanan süreci anlattı.

Altun, tüketicilerin iyi bir peynir alırken görüntü ve kokusuna dikkat etmeleri gerektiğini ayrıca ürünlerine güvenilir satıcılardan alışveriş yapılması tavsiyesinde bulundu.

KIŞLIK PEYNİRE RAĞBET AZALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 14:34:03
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 14:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?