7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kızak yarışları renkli geçti

ERZURUM'DA KIZAK YARIŞI

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen kızak yarışmaları Palandöken Kayak Merkezi'nde yapıldı. Kastamonu ve Erzurum'dan 25 sporcunun katıldığı yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalara Palandöken Kayak Merkezi Güney pistinde yapıldı. Kastamonu Küre Belediyespor ve Erzurum Kar Sporları kulübü sporcularının iştirak ettiği yarışmalar iki ayrı kategoride yapıldı. Bu yıl birincisini düzenledikleri yerel kızak yarışmalarını önümüzdeki yıllardan itibaren devam ettirmeyi amaçladıklarını söyleyen Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Sinan Seçer, "Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Federasyonumuzun çalışmaları

sonucu bu yıl ilk defa gerçekleştirdiğimiz yöresel kızak yarışmaları oldukça ilgi gördü. 2011 yılında ilimizde yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları içerisinde bir gösteri yapmayı amaçlıyoruz. Geleneksel kızak gösterisinin yanı sıra atlı kızaklarla da gösteri yapacağız. Atlı kızak yarışmalarını önümüzdeki günlerde Hakkari'de ilk defa yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kızak yarışmalarını izleyen Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk ise yarışlar sonunda kızak kayarak çocukluk günlerini yeniden yaşadı. Yöresel kızak yarışmalarının Erzurum için hem kültür hem de bir turist altyapısı oluşturacağını ifade eden Öztürk, federasyon yetkililerine teşekkür etti.

2 gün sürecek yarışlar sonunda dereceye giren sporcular ödüllendirilecek.

ERZURUM'DA KIZAK YARIŞI
ERZURUM'DA KIZAK YARIŞI
ERZURUM'DA KIZAK YARIŞI
ERZURUM'DA KIZAK YARIŞI
ERZURUM'DA KIZAK YARIŞI
ERZURUM'DA KIZAK YARIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 10:53:05
Güncelleme :28 Şubat 2010 Pazar 11:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?