8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kızakta 2010 atılım yılı olacak

ERZURUM’DA KIZAK PİSTİ ATILIMI

Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Erol Özer, yeni kurulan bir federasyon olduklarını belirterek, “2010 yılı atılım yılı olacak” dedi.

2010 yılındaki hedeflerini açıklayan Erol Özer, “2009 Mayıs ayında kurulan bir federasyon olduğumuz için, 2009 kışını değerlendirmemiz pek mümkün değildi. Bizim için sezon 2010'da başladı” dedi.

Önce antrenör ve sporcu yetiştirip sonra şampiyonalarda yer alabileceklerini kaydeden Özer, kurulduğu ilk dönemde de Buz Pateni Federasyonu'nun aynı aşamalardan geçtiğini söyledi.

Kızak Federasyonu'nun, Türkiye'de ilk defa Erzurum'da 2011 yılında yapılacak Üniversitelerarası Kış Oyunları nedeniyle hukuksal bir zorunluluktan kurulduğunu ifade eden Özer, “2011 Universiade'da kızak sporu zorunlu değil. Ancak, kış olimpiyat oyunlarında kızak sporu zorunlu branşlardan. Ülkemiz yarın, bir gün dünya kış olimpiyat oyunlarına talip olduğunda, sporcumuz, tesisimiz olmadığı takdirde oyunları düzenlemek için aday dahi olamayız” diye konuştu.

GELENEKSELDEN SPORA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, bu sporu geleneksel olarak icra edenleri bulunduğunu dile getiren Özer, ''Biz bunu sportif manaya çekmeye çalışıyoruz'' dedi.

Erol Özer, asbaşkan Songül Göksu'nun 3 kente ziyarette bulunduğunu ifade ederek, "Asbaşkanımız Songül hanım, Erzurum, Kars, Kayseri illerini gezdi. Bu illerin valileri ve Gençlik ve Spor İl müdürlerini, kızak sporu hakkında bilgilendirdi. Tesisler hakkında görüşmelerde bulundu" ifadelerini kullandı.

ERZURUM’DA KIZAK PİSTİ ATILIMI
ERZURUM’DA KIZAK PİSTİ ATILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 14:22:04
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 14:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?