4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

KKEF'de mezuniyet sergisi

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen Mezuniyet Sergisi’nde yer alan resimler beğenildi.


Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan sergide, Mehmet Ali Yavuz, Cem Dinçer, Davut Semen, Emrullah Bürlükkara, Neslihan Dilşad Dinç, Esra Kırnık, Didem Gözübüyük, Ümit Özbaş Salim Serkan Özler, Nihal Kızılyurt, Vesile Birgün, Nazlı Deniz Demir, Gülvan Ayaz, Gülay Gün, Mehmet Göktaş, Mehmet Altınay, Sema Bayrak, Can Eyüboğlu, Haçer Çamur, Sebahat Çiftsüren, Mevlüt Ada, Kübra Şahin, Ramazan Kara, Özlem Dolaş, Erdal Yanak, Meryem Kahveci, Halil Altunak, Fatma Binici, Gülşah Arslan, Arzu Keteci’nin çalışmaları yer aldı.


Serginin açılışında konuşan KKEF Dekanı Prof. Dr. Samih Bayrakçeken, yeni ve çağdaş eğitimin temel anlayışının öğrencilere ne öğretildiği değil de ne yaptıkları, ne yapabildikleri olduğunu belirterek, “Resim-İş Ana Bilim Dalındaki öğrenci arkadaşlarımız da bu anlayışla yetiştiler. Bunun kanıtı da bu güzel resim çalışmalarıdır” dedi.


Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ise açılışta yaptığı konuşmada, sanatın ve sanat eğitiminin hayatî bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Tüzemen, “Sanat eğitimi alan öğrencilerimiz her konuda daha hassas bir ruha sahiptirler, daha duyarlıdırlar. Onlar, zengin ruh dünyalarıyla her zaman toplumu beslemektedirler,”diye konuştu.


Serginin açılışına Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, KKEF Dekanı Prof. Dr. Samih Bayrakçeken, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Üstün Özen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 10:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şerif Gözütok IP: 78.160.157.xxx Tarih : 8.11.2009 02:20:25

Sevgilimin ve tüm sınıf arkadaşlarının emeğine sağlık.Tüm resim son sınıfın çok emeği geçti.Hepinizin emeğine sağlık...