6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Klasis'te şaşırtan şampiyonluk!

Klasis'te düzenlenen golf şampiyonasına Erzurum'dan katılan Fulya Yurt, 92-94 yıldız kızlar kategorisinde birinci oldu.

35 Yaş ve üstü MİD Amatör Golf Şampiyonası ve Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Yıldızlar Ligi'nin 4. Ayağı, hafta sonunda Klassis Golf ve Country Club'ta gerçekleştirildi.

İlk ayağının da Klassis Golf ve Country Club'ta gerçekleştirildiği ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç golfçülerin yarıştığı turnuvaya golf sahası dahi olmayan Erzurum'dan katılan Fulya Yurt, 92-94 yıldız kızlar kategorisinde birinciliği elde ederek şampiyonaya damgasını vurdu.

35 yaş ve üstü ünlü golfçülerin kıyasıya mücadelesine sahne olan MİD Amatör Golf Şampiyonası'nda bayanlarda Beyhan Goldman, erkeklerde ise Recep Turan gross birinciliği elde ederek, "Türkiye MİD Amatör Şampiyonu" oldu.

Şampiyonlar, kupalarını düzenlenen ödül töreninde Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun elinden aldı.

MİD Amatör Golf Şampiyonası'nın ardından 9-16 yaş aralığındaki gençlerin birlikte oynamalarını sağlamak, eğitmek ve turnuva atmosferine alıştırmak amacıyla düzenlenen ve 6 ayaktan oluşan TFG Yıldızlar Ligi'nin 4. ayağı yapıldı.

Bu kategorinin erkekler grubunda ise Ufuk Topal birinci oldu. TGF Yıldızlar Ligi 4. Ayağı'nın diğer sonuçları ise şöyle gerçekleşti:

"95-97 yıldızlar kategorisinde erkeklerde Yılmaz Sakarya, kızlarda Damla Bilgiç, 97-99 Yıldızlar kategorisinde erkeklerde Görkem Karakartal, kızlarda ise Yasemin Sarıboğa yaptıkları derecelerle birinciliği elde etti"

Şampiyonada dereceye giren genç sporculara ödüllerini Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Aydın verdi.

Ödül töreni sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kadir Aydın, Türkiye'nin Avrupa'da söz sahibi ülkelerden biri haline gelmeye başladığını söyleyerek, "Genç oyuncularımız büyük başarılar elde ediyorlar. Biz de onların başarılarıyla gururlanıyoruz.

Milli maçlar için yurtdışına gittiğimiz zaman Türkiye'den golf oyuncusu çıktığına inanamıyorlar. Heleki kızlarımızın bu kadar iyi golf oynadığına hiç inanamıyorlar. Biz bundan dolayı daha da hırslanıyoruz. Ülke olarak golfte çok daha iyi yerlere geleceğiz" dedi.

Erzurum'dan turnuvaya katılarak kategorisinde birinci olan Fulya Yurt ise, dereceye girdiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hedefim milli takıma girmek.

Erzurum'da saha olmamasına rağmen burada dereceye girmem benim için güzel bir duygu. Bu başarımı antrenörlerime ve federasyonuma borçluyum" ifadelerini kullandı.

Fulya Yurt'un antrenörü Nükhet Gürel de, Erzurum'da salonda federasyonun kurduğu file sistemiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bu organizasyona katılmalarının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Golf Milli Takımı antrenörü Adnan Salmanlı da, genç sporcuların bu kadar iyi oynadığını görmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Hiçbir başarı tesadüf değildir. 13 yıllık planlı bir çalışmanın sonunda turnuvalarda şampiyonluklar kazanmaya başladık.

Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda birinci olduk. Akdeniz Oyunları'nda ikincilik kazandık. Her yıl devlet okullarından 2 bin çocuğu sağlık taramasından geçirerek içlerinden yetenekli olanları Türk golfüne kazandırıyoruz.

Federasyonumuzun desteğiyle doğu illerindeki arkadaşlarımızı golfle tanıştırıyoruz. Bu sene yine bir Avrupa şampiyonası Klassis Golf ve Country Club'ta yapılacak. Burada yine şampiyonluk bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadirarslan IP: 78.167.167.xxx Tarih : 30.09.2008 18:00:08

tebrikler seni bizim kulube almak istiyorum ata gençlik spor kulubu