4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kontör dolandırıcıları adını kullandı

Erzurum'da meydana gelen iki ayrı kontör dolandırıcılığı olayı şöyle gerçekleşti:

Erzurum Merkez Palandöken İlçesi'nde babası ve iki çocuğu ile birlikte yaşayan ev hanımı M. D., sanatçı Seda Sayan'ın adını kullanan dolandırıcıların kurbanı oldu.

M. D'nin cep telefonuna 'Değerli abone, Seda Sayan'ın, Ramazana özel kampanyasından yüz bin ve 10 bin TL ödül ikramiyesinde hattınız bin 500 hat arasında 9. çıktı. 10 bin TL ödül ikramiyesi kazanmıştır. Bilgi ve işlem için pepsi danışma hattını arayın." mesajı geldi. Daha sonra cep telefonuna gelen bu mesajla biranda sevinçten havalara uçan M. D. hemen mesajda belirtilen telefon numarasını aradı.

Aradığı numaranın kapalı olması nedeniyle çıkan telesekretere 'Seda Sayan'ın programından 10 bin TL çıkmış. Bilgi almak istedim' diye not bırakan M. D. dolandırılma olayını şöyle anlattı: "Pazar günü mesajdaki telefonu bir daha aradım ve şahıs telefona çıktı. Bana önce adımı soyadımı sordu ve bana 'evet 9. şanslı' kişisiniz dedi. Sonra telefonumun yıldız tuşuna basmamı isteyerek gidip benden marketten 4 adet 250, toplam bin kontör almamı istedi. Beni sık sık 'kesinlikle bunu kimseye söylemeyin' diye de uyarıda bulunuyordu. Yarışmayı kazanmak için ben de karşımdaki şahsın dediklerinin harfiyen yaptım. Gidip bin kontör aldım ve şifrelerini ona söyledim. Aynı şekilde iki kez daha aradı ve benden toplam 3 bin kontör aldı. Param olmadığı için komşularımdan borç ettim, bana verilen fitre parasını ve babamdan aldığım 50 lirayı bile verdim. Bankadan parayı çekebilmem için bana şifre vereceğini bunun içinde kontör yüklemem gerektiğini söylüyordu. Bende suya düşen yılana sarılır misali bu fakirlikte ayağıma kadar gelen şansı kaybetmek istemedim. Kısa süre sonra dolandırılığımı anlayınca gidip karakola şikayette bulundum. Çok çaresiz bir durumdayım. Ne yapacağım bilemiyorum. Emniyetten tek isteğim beni dolandıran kişinin biran evvel bulunup paramı almaları."

İkinci olayda ise; Erzurum'da emniyet yetkilileri kontör dolandırıcılarına karşı uyarıda bulunurlarken, kendini baş komiser tanıtan dolandırıcı vatandaşı dolandırdı.

"Dün saat 14. 00 sıralarında K. G.'yi cep telefonundan arayan bir kişi kendini baş komiser olarak tanıttı. K. G'ye kullandığın cep telefonun örgüte ait olduğunu ve kendilerinin bunu tespit ettiğini söyledi. K. G'ye, bu durumdan kurtulması için yardımcı olacaklarını ancak kendisine en yakın yerden gidip kontör almasını, karttaki şifreleri kendisine okumasını, ardından da kullandığı cep telefonunu kırıp atmasını istedi. Buna inanan K. G'de 7 bin TL değerinde kontör alarak kendisini baş komiser olarak tanıtan dolandırıcıya şifreleri okuduktan sonra, cep telefonunu kırarak suya attı. Bir süre sonra dolandırıldığının farkına varan K. G., Emniyet Müdürlüğüne başvurarak şikayette bulundu. K. G., müracaatında “şüpheli benimle telefonda konuşurken telsiz sesleri geliyordu. O yüzden baş komiser olduğuna inandım ve kontör aldım” dediği ifadesinde yer aldı.

Öte yandan Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak, "Kullanmış olduğunuz cep telefonundan emniyet görevlisi, askeri rütbeli ve hakim savcı konumundaki şahısların eşleri rahatsız edilmiş gibi ifadeler kullanarak kontör isteyenlere kanmayın. Özellikle son dönemde 'Ödül kazandınız' şeklinde gelen mesajlara da kimse itibar etmeyin. Halkımız, kendisinden kontör isteyen dolandırıcıları anında emniyete bildirsin” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 20:53:18
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 20:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?