7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kooperatif üyelerden destek bekliyor

Sınırlı Sorumlu Oltu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yıllık olağan genel kurulu Oltu Belediyesi Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını İsrafil Cengiz’in yaptığı genel kurulda üyelere 2007 yılı çalışmalarını anlatan Kooperatif Başkanı Hayrettin Ay, sıkıntılarını Başbakan’a kadar taşıdıklarını belirterek gelinen süreç hakkında üyelere bilgiler verdi.

Kooperatife kayıtlı 650 üyenin 75’inin katıldığı genel kurulda kredilerin yeniden açılabilmesi için üyelerinden maddi destek beklediklerini belirten Başkan Ay, “20 bin nüfuslu ilçemizde 30 bin YTL’lik bir kaynak bulamıyoruz ki, kredileri yeniden açtıralım. Esnafımızın ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Ancak Kooperatifimizin bankaya olan 1 milyon 500 bin YTL’lik borcunu 57 bin YTL’ye kadar indirdik. Bölge Müdürlüğümüz ve Halk Bankası ile yaptığımız görüşmeler sonrası kalan bu 57 bin YTL’lik borcun 30 bin YTL’sinin bankaya yatırılması halinde kredilerin hemen açılacağını söylediler. Sizlerden ricamız üye başına 50 YTL vermeniz halinde bu 30 bin YTL’yi hemen bankaya yatırıp, tıkanan bu süreci yeniden hayata geçirebiliriz.” diye konuştu.

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından daha sonra bilanço ve gelir-gider tablosuyla yönetim ve denetim kurullarının ibrasına geçildi. 2008 yılı tahmini bütçe görüşmesinin de karara bağlandığı genel kurul üyelerin iyi niyet temennileriyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 13:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?