7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Köpek sahipleri dikkat!

ERZURUM’DA ÇEVREYİ RAHATSIZ EDECEK ŞEKİLDE KÖPEK GEZDİRENLERE CEZA

Erzurum’da vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklar da çevredeki insanları rahatsız edecek şekilde köpek gezdirenlere Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesiliyor.

Vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet caddesi üzerinde kurt köpeği dolaştırdıkları ve insanları korktukları ihbarı üzerine harekete geçen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, köpek gezdiren şahısları “Kabahatler Kanunu'ndan" işlem yapılması için zabıta ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri üç gence "Kabahatler Kanununa" göre 63 YTL para cezası uygularken, köpeğe kimlik çıkartılması için Büyükşehir Belediyesi'ne götürülmesi istendi.

Zabıta yetkilileri vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda köpek gezdirilmeyeceğini belirterek, halkın bilgilenmeleri amacıyla şu açıklamada bulundular:

"Yeni yasalarla kimliksiz köpek, aşısı yapılmamış köpekler toplumun kalabalık olduğu yerlerde gezdirilemez. Üniversite, cadde gibi yerlerde de gezdirilmesi yasaktır. Bu durumda cezai işlem uygulamak zorundayız. Çoğu vatandaş bunu bilmiyor. Yasaklardan haberleri yok."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 11:31:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 13:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?