4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Köprülü kavşak yarın açılıyor

KASIMPAŞA KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI AÇILIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kasımpaşa Köprülü Kavşağı, yarın giriyor.

Cedit Caddesi’ni, Kasımpaşa üzerinden Kongre Caddesi’ne bağlayacak olan köprülü kavşağın yapımı tamamlandı.

Kasımpaşa Köprüsü, tek yönlü ve 234 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde inşa edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin ulaşım ve trafik sorununu çözmek için gerçekleştirilen projelerin ardı ardına tamamladığını söyledi.

Yapımına, Temmuz ayında başlanan Kasımpaşa Köprülü Kavşağı’nın açılışını, Cumartesi günü yapacaklarını bildiren Başkan Küçükler, “Bu yol ve kavşaklarla Erzurum’un geleceğinin de temelleri atılıyor. Erzurum Doğu Anadolu’nun kalbidir. Bir aziz emanet olarak kabul ettiğimiz bu şehri, hak ettiği noktaya mutlaka taşıyacağız.” dedi.

Alttan tek yönlü olacak şekilde Kasımpaşa Mahallesi üzerinden Kongre Caddesi’ne geçişi sağlayacak olan köprülü kavşağın, 234 metre uzunluğunda olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 6 metresi araçlar, 9 metresi de yayalar için olmak üzere, kavşağın genişliğinin ise, 15 metreyi bulduğunu dile getirdi. Taşmağazalar, Cedit Caddesi ve Tahtacılar üçgenindeki trafik yoğunluğunun, söz konusu köprülü kavşakla rahatlayacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yatırımın, 3 milyon TL’ye mal olduğunu açıkladı. Başkan Küçükler, “Yapılan hesaplamalar ve yürütülen çalışmalar doğrultusunda Kasımpaşa Köprülü Kavşağı’nın yapımı tamamlandı, çevre düzenlemesi yapıldı. Bölgedeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak olan Kasımpaşa Köprülü Kavşağı’nı, Cumartesi günü saat 13.30’da hizmete sunmuş olacağız. Tüm halkımızı, açılışımıza davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇEKİLEN SIKINTILAR ÇAĞDAŞ BİR KENTİN DOĞUM SANCILARIDIR

Erzurum’a yapılan yatırımların Erzurumlular için zaman zaman sıkıntı ve zorlukları da beraberinde getirdiğini ifade eden Başkan Küçükler, bunun çağdaş bir kentin doğum sancıları olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “Erzurum’u ulaşım altyapısı, çevre düzeni ve modern şehirciliği ile bir dünya şehri yapmak kararlığındayız. Erzurum’u 2011 Universiade Kış Oyunları sinerjisi de bu kararlılıktan doğmuştur. Erzurum’u kalkındırmadan Doğu Anadolu’yu kalkındıramayız. Erzurum’un sorunlarını çözmeden Doğu’nun sorunlarını çözemeyiz. Erzurum Doğu’nun görünen yüzü, dünyaya açılan penceresidir. Erzurum Türkiye’nin lokomotifi olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Başkan Ahmet Küçükler, Erzurum'un geleceğinin kendisini heyecanlandırdığını vurgulayarak, “Artık Erzurum'un trafik problemleriyle, gecekondularıyla, çarpık kentleşmesiyle, sağlıksız çevre ile anılmasını istemiyoruz. Bütün bu yazgıları kökünden değiştireceğiz. Erzurum değişecek, gelişecek. Çağdaş yollarla, kavşaklarla, tünellerle, köprülerle, gelişen projeleri, altyapılarıyla, ağaçlandırmalarla, parklarıyla ve çiçekleriyle modern zamanların rüya şehri haline gelecektir. Bu şehirde yaşamaktan herkes gurur duyacak.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 17:29:01
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 17:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?