6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Korfball kursu başlıyor

Hollanda’da doğan ve spor alanlarında yeni yeni tanınmaya başlayan Korfball sporu için Erzurum’da kurs düzenlenecek.

Gelişmekte olan Spor Dalları Federasyonu’nun 2008 faaliyetleri arasında yeralan Korfball 1. kademe yardımcı antrenör yetiştirme kursu 15-28 Aralık 2008 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak.

Korfball kursuna katılmak isteyenlerde; lise ve dengi okul mezunları, görevini yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak, 20 yaşını doldurmuş olmak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine göre son üç yıl içinde bir defada 6 aydan fazla veya toplam 1 yıldan fazla ceza almamış olmak gibi şartlar aranacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, başvuru sayısının fazla olması halinde ilgili branşta milli sporcu olanlar ile üniversitelerin beden eğitimi ve spor eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar ve yabancı dil bilenlerin tercih edileceği bildirildi. Kursa katılma hakkı kazananlar, Ziraat Bankasının Ankara/Ulus Şubesi 36261168 - 5002 nolu hesabına 50.-YTL yatırmaları gerektiği açıklandı.

KORFBALL (Kadın-erkek karışık sepet topu)
Hollanda’da doğan korfball, Flamanca’da basketbol yani sepet topu anlamına geliyor. Üstelik diğer takım sporlarından önemli bir farkı var: Korfball’da cinsiyet ayrımı yok. Bir takımda dört erkek ve dört kadın yer alıyor. 1933’te Uluslararası Korfball Federasyonu IKF’nin kurulmasına karşın bu spor Belçika ve Hollanda’yla sınırlı kaldı. Ta ki 1993’te Uluslararası Olimpiyat Komitesi Korfball’ı uluslararası bir spor dalı kabul edene kadar.

Halen aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 44 ülkede Korfball komitesi var. 1978’den beri dünya şampiyonalarında Hollanda’nın üstünlüğü var. Korfball’da her takım, dört oyuncusunu kendi sahasında savunmada bırakıp diğer dört oyuncusuyla hücum ediyor. Ancak, topu zıplatmak ve dripling yapmak yasak. Futbol topu benzeri topu, bir direğin ucuna takılı 3.5 metre yüksekliğindeki sepetten geçirerek sayı yapmaya çalışıyorlar. Basketboldakinin tersine potanın arkasından dolaşmak serbest.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 12:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?