7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Korkut’tan çiçekli kutlama

KORKUT’TAN KADINLAR GÜNÜNE ÇİÇEKLİ KUTLAMA

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle personel ve Şefkat Evi’nde kalan kadınlara çiçek verdi. Kadınlarla sohbet eden Korkut, “Bugünün anlamını biliyor musunuz?” diye sordu. Kadınların maalesef hala şiddete maruz kaldıklarını, geri kalmış toplumlarda kadının değerinin daha az bilindiğini söyledi.

Ali Korkut, belediyenin kadın personeli ile Şefkat Evi’nde kalan kadınlara çiçek dağıttı. Karanfilleri uzatırken, ‘bugünün anlamını biliyor musunuz’ diye soran Korkut, kadının toplumdaki yeriyle ülke kalkınmalarının paralellik arz ettiğini ifade etti. Kadınların 8 Mart gününü hak mücadelesiyle anıtlaştırdıklarını belirten Korkut, “Dünya kadınları bu günü mücadeleler sonunda haklı olarak elde etmişlerdir. Dünyanın bir çok bölgesinde olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde de kadınların hala çözülememiş sorunları bulunuyor. En sık karşılaşılan sorun şiddet. Maalesef toplum olarak bu bağlamda çok ileri sayılamayız. Ancak her şeye rağmen kadınların toplumun kalkınma dinamiği olduğunun altını çizmeliyiz. Bir ana, kız kardeş, evlat olarak kadınlarımızın değerini bilmek durumundayız” dedi.

ŞEFKAT EVİ’NE İHTİYAÇ DUYULUYOR

Yakutiye Belediyesi tarafından kurulan ve Ankara’dan bu tarafa tek kadın sığınma evi olan Şefkat Evi’nin bir ihtiyaç olduğunu belirten Ali Korkut, “Bu ülkede hala kadın sığınma evleri varsa ve yenilerine ihtiyaç duyuluyor ise kadınlarımızın hala sorunlarının olduğunun kanıtıdır. Şevkat Evi’mizde 25 kadınımız şuanda barınmaktadır. Biz bunları topluma yeniden kazandırmak, aileleriyle sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz. Belediye olarak bu eksiği gördüğümüz için bu alanda hizmet veriyoruz. Dileğimiz bir sonraki kadınlar gününde Şefkat Evi’ne ihtiyaç duyan kadınlarımızın sayısının en aza inmesidir. Bu bizi mutlu eder” şeklinde konuştu.

KORKUT’TAN KADINLAR GÜNÜNE ÇİÇEKLİ KUTLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 15:27:03
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 16:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?