4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Korkut’tan üniversitelilere ders

KORKUT’TAN ÜNİVERSİTELİLERE YEREL YÖNETİM DERSİ

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi. Türkçe Öğretmenliği Bölümü kulübü tarafından davet edilen Korkut, belediyelerin sorunları, hizmetteki yeri ve şehircilik açısından belediyeciliğin önemini anlattı. Öğrencilerin Erzurum’da gördükleri en önemli eksiklik ise sosyal faaliyetler olarak öne çıktı.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü, mesleki alan dışında “yerel yönetimler” üzerine ders aldı. Bölüm öğrenci kulübü tarafından organize edilen ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un davet edildiği derste, şehircilik, yerel hizmetler ve belediyecilik üzerine bilgilendirildiler.

Ali Korkut, belediyeciliğin hizmet alanı olarak geniş bir çerçeveye sahip olduğunu, ancak kaynakların kısıtlı olduğunu ifade etti.

Şehircilik dersinde, öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Korkut, şehirlerin ruhlarını yaşatan tarihi eserlerin korunması, halkın ihtiyaç duyduğu hizmetlerin sunumu ve yerelde kalkınmaya katkı alanında belediyelerin önemli görev ve sorumluluklara sahip olduğunu belirtti.

Öncelikli hizmet alanları olarak Yakutiye ilçesinde gecekondunun önlenmesi, yıkık harebe görünümünün değişmesi olduğunu vurgulayan Korkut, “Önceliğimiz Kentsel Dönüşümü gerçekleştirmektir. Tarihi dokuyu da dikkate alarak yapılacak dönüşümle modern görünümlü ve tarih kokan bir şehir merkezi hedefliyoruz. Bu arada insanımızın ihtiyacı olan yeşil alan, çocuklar için oyun alanları, yeni yollar hedeflerimiz arasında” dedi.

Belediye olarak teknik eleman bakımından ihtiyaç olduğunu anımsatan Korkut, “Bu çalışmaların daha hızlı yürümesi teknik personele bağlı. Ancak çeşitli alanlarda teknik eleman eksikliğimiz de bulunmaktadır. Bütün eksikliğimize rağmen belediye olarak en iyisini sunma gayretindeyiz” şeklinde konuştu. Öğrencilerin özellikle sosyal etkinlikler, festivaller konusundaki talepleri dikkat çekti. Korkut, öğrencilerin taleplerinin önemli olduğunu, bu alanda eksiklik duyulanları yapmaya çalışacaklarını söyledi.

KORKUT’TAN ÜNİVERSİTELİLERE YEREL YÖNETİM DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 13:47:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 14:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?