4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Köseömer temizleniyor

Erzurum’un Köseömer Mahallesinde bulunan ve sarhoşlar mekanına dönen harabeler Yakutiye İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırılıyor.

Yakutiye İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Köseömer mahallesinde bulunan harabeleri temizlemeye başladı. Köseömer Mahallesi Muhtarı İsmail Yeşilyurt, harabelerden kurtuldukları için sevinçli olduklarını söyledi. İsmail Yeşilyurt, “Mahallemizde terk edilmiş ve zamanla harabeye dönmüş bu bölge mahallelinin korkulu rüyasına dönmüştü. Sarhoşu, berduşu burayı mekan tutmuştu. Bazı çevrelerden uğursuz tipler gelip burada barınıyorlardı. İçki içenler, korkunç tipler. Çoluk çocuğumuzdan korkuyorduk. Belediye Başkanımız Ali Korkut’a bu duyarlılığından dolayı mahallem adına teşekkür ediyorum. Bizi harabelerden kurtardı, mahallelimizde geceleri korku içinde olmaktan kurtuldu. Bu bölgeden yol geçeceğini duymuşduk. Yol çevresinde kalan alanında yeşil alan yapılmasını, çocuklarımıza oyun alanı oluşturulmasını bekliyoruz.”dedi.

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, yıkılmış evlerin oluşturduğu harebelerin bulunduğu noktadan yol geçtiğini anımsatarak, “Köseömer mahallesini Gölbaşına bağlayacak yol imar planında yer alıyor. Konuyu inceletiyorum, yol ile ilgili kamulaştırmalar gerekiyor. Şimdi olmasa da mutlaka yolu açacağız. Ancak şimdilik mahalle sakinlerini harabelerden ve harabelere yerleşen uğursuz tiplerden kurtarmış olduk. Yeşillendirme ve oyun alanları konusu da her zaman önceliğimiz olacak. Şehrimizin her bölgesinde yaşayan çocuklarımızın oyun alanlarına ihtiyacı var. Bunu biliyoruz ve zaman içerisinde bu eksikler tamamlanacak” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 10:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?