1
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Köstebek yuvasına döndü

Erzurum'da, ismini tarihi çeşmeden alan Altınbulak köyü, "Vardır bunda bir hikmet" diyen definecilerin akınına uğruyor. Köstebek yuvasına dönen köy, güvenlik kamerasıyla donatıldı

Sabah'ın haberine göre, köyün ismi Altınbulak olunca, definecilerin akınına uğradı. Kazılardan dolayı köyün köstebek yuvasına döndüğünü söyleyen köylüler çareyi, köyü güvenlik kamerasıyla donatmakta buldu.

LANET HİKÂYELERİ UYDURDULAR

Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Altınbulak köyü, ismi nedeniyle son zamanlarda definecilerin uğrak yeri oldu. Köy, gömülü altın olabileceği ihtimali ile defineciler tarafından talan edilmeye başlandı. Köy halkı, çoğu kez gecenin bir yarısı burun buruna geldiği definecileri kendi imkânlarıyla kaçırdı ancak kazılar durmadı. Köylüler definecilerden kurtulmak için -lanet hikâyeleri uydurma da dahil- birçok yol denese de başarılı olamadı. Başta köye adını veren 200 yıllık çeşme başta oköyün büyük bölümü define kazılarıyla doldu.

7/24 İZLENME DEFİNECİYİ AZALTTI

Defineciler köyde kazmadık yer bırakmayınca, vatandaşlar da köye güvenlik kamerası sistemi kurmaya karar verdi. Köy muhtarı Nuri Demir köylülerden topladığı parayla önce bilgisayar aldı, sonra da 360 derece dönebilen ve köyün dört bir yanını görebilen gece görüş özelliği bulunan bir kamera sistemi kurdurdu. Köy, muhtarın odasından 7/24 izlenebilir hale geldi. Bunun sonucunda da defineci sayısı büyük oranda azaldı.

'EVİMİZİN BAHÇESİNİ KAZMIŞLAR'

Köylülerden Zafer Karadaş, "Artık öyle bir hal almıştı ki, gözlerini hırs bürüyen defineciler biz evdeyken evimizin bahçesini kazmaya bile cesaret eder duruma gelmişlerdi Kamera sayesinde definecilerin gözü biraz olsun korktu ve köyden uzak durmaya başladılar" dedi. Murat Taştan ise, "Tarihi çeşmenin adı definecilere altını anımsatsa da, bizim için çeşmeden akan su altın değerinde" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2013 Perşembe 12:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?