8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Köyde kurt dehşeti: 32 koyun telef

Erzurum'un Narman İlçesi'ne bağlı Yanıktaş Köyü'nde bir ahıra giren kurtlar, 32 koyunu telef etti, 30 koyunu da ağır şekilde yaraladı. 

Yanıktaş Köyü'nde Hasan Somun adlı vatandaşın 80 koyunu bulunan ahırına açık bırakılan pencereden giren kurtlar, 1 koyunu yedi, 32'sini telef etti ve 30'unu da yaraladı. 

Bir veteriner tarafından muayene edilen 30 koyunun yaşama ihtimali olmadığı ve herhangi bir hastalık taşımadığının belirtilmesi üzerine kesimi yapıldı. Geri kalan 17 koyun ise, kurt saldırısından hafif sıyrıklarla kurtuldu. Telef olan 32 koyun ise İlçe Tarım Müdürlüğü'nce köy dışında gösterilen bir yere taşınarak kireçlenip gömüldü. Koyunların sahibi Somun, "Pencereleri açık bırakmakla kurdu davet etmiş olduk. Hata bizim. 'Kapını kilitli tut komşunu hırsız tutma' atasözü boşuna söylenmemiş. Pencereyi açık bıraktık kurt da kurtluğunu yaptı. 50 yaşındayım, şimdiye kadar bizim köyde bu aylarda kurt görmedim. Bahar aylarında koyunların çiftini 500 YTL'den almıştım. 15-16 bin YTL zararım var. Yine de cana geleceğine mala geldiği için şükür ediyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 13:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?