4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

KÖYDES ödeneği arttı

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce yürütülen, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) için 2009 yılında 17 milyon 202 bin TL ödenek ayrıldı.

Ülke genelinde en fazla ödenek ayrılan dördüncü il durumunda olan Erzurum’da KÖYDES ödeneği geçtiğimiz yıl ayrılan ödenekten 3 milyon 700 bin TL artırılarak 17 milyon 202 bin TL olarak belirlendi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, KÖYDES’te Trabzon, Diyarbakır ve Kastamonu’dan sonra en fazla ödeneğin Erzurum’a ayrıldığını belirterek, ayrılan bu ödeneğin yol ve içme suyu projelerine aktarılacağını kaydetti.
Önümüzdeki günlerde Vali Sami bulut Başkanlığı’nda İl Genel Sekreteri, İlçe Kaymakamları ve İl Genel Meclisi Başkanının yer alacağı tahsisat komisyonunun toplanarak yatırım programını belirleyeceği öğrenildi.

2009 yılının Erzurum’da il Özel İdaresi yatırımları açısından yoğun bir yıl olarak geçeceğini anlatan Altınok, il Özel idaresi7nin 2009 yılı bütçesinin ise 47.5 milyon TL olduğunu belirtti.

2009 yılı içerisinde Erzurum merkez ve ilçelerde biri lise 35 ilköğretim okulu inşa edileceğini bildiren Altınok, yine bu yaz döneminde içme suyu şebekesi olmayan köy ve asfaltla tanışmamış köy bırakmayacaklarını dile getirdi. 35 okulun 2009-2010 eğitim öğretim döneminde hizmete gireceğini ifade eden Altınok, Yakutiye Medresesi’nin restorasyonu içinde ihalenin İl Özel İdaresi tarafından yapılacağı ve çalışmaların bu yaz döneminde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 14:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?