4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Köylere eğitim desteği

Erzurum Final dershanesi’nin başlattığı köy okullarına kitap ve materyal desteği kampanyası sürüyor.

İmkanları sınırlı olan Köy okullarına ulaşarak, kitap yardımlarıyla okullarda kütüphane kurulmasına öncülük eden Final Dershanesi, yaptığı ders araçları yardımlarıyla da öğrencilere eğitim desteği sunuyor.

KAMPANYA’DA BAŞARI
Erzurum Final Dergisi Dershaneleri SBS şubesi Mayıs ayı kampanya etabı çerçevesinde, Hınıs ve Karaçoban’da köy okullarına kitap bağışında bulundu.

Dershane Müdürü Murat Ertaş:, 24 Kasım öğretmenler gününde Tekman-Kırıkhan Köyü İlköğretim Okulun’da başlattıkları “ köy okullarına kitap bağışı kampanyası”yla Çat-Yavi İlköğretim Okulu, Tortum-Bağbaşı İköğretim Okulu, Erzurum-Güzelova İlköğretim Okulu, Dadaşköy ilköğretim Okulu’na ulaştıklarını, amaçlarının kampanyayı sürdürerek imkanları sınırlı olan tüm köy okullarına destek sunmak olduğunu açıkladı.

EĞİTİME DESTEK DUYARLILIĞI
ERVAK’ın SBS’ye hazırladığı yaklaşık 150 öğrenciye, farklı ilçe ve köylerden dershaneye gelip sınavlara hazırlık kaynak talebinde bulunan öğretmenlere, kültür kitapları, ansiklopediler, sınavlara hazırlık konu anlatımlı, test, deneme ve rehberlik kitapları olmak üzere yaklaşık 10 bin kitap dağıttıklarını belirten Final Dershanesi Müdürü Ertaş, toplumda eğiteme destek duyarlılığı noktasında yeni bir oluşum başlattıklarını ve bunda da başarılı olduklarını açıkladı.

KÖYLERİN EĞİTİM IŞIĞI OLDU
Tekman ilçesine bağlı bazı köylere Türk bayrağı ve haritası, okul araç ve gereçleri armağan ettiklerini belirten Ertaş, “Son olarak önce Hınıs Belitaş Köyü İlköğretim Okulu’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Çelebi ile birlikte giderek kitaplarımızı öğrencilere bizzat ulaştırdık. Ardından Karaçoban İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar’a ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere kitapları teslim ettik.”dedi.

EĞİTİME DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Köy okullarındaki öğrencilerin, şehir ve ilçelerdeki öğrenciler gibi dershaneye gitme, kolaylıkla bir kaynak kitaba ulaşma imkân ve şanslarının bulunmadığını vurgulayan Ertaş şunları kaydetti, ”Bu nedenle biz kitap bağışlarını köylerde ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmayı hedeflemiştik. Şu an hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin karanlıktan aydınlığa çıkması ancak eğitimle mümkün olacaktır. Köylerde işlenmemiş dimağlar var. Sağ olsun devletimiz her yerde eğitim için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Ancak şartlar kırsaldaki öğrenciye sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün de yardım elini uzatmasını, desteğini vermesini gerektiriyor. Bizim için çok küçük fedakârlıklar, yardımlar ihtiyaç sahibi öğrencinin dünyasında çok büyük kapılar açmakta, köprüler kurmaktadır. Her gittiğimiz okula öğrencilerimizin selamlarını götürdük. Oralarda eğitim ordusundan ve köylülerden çok iyi dostlar kazandık. Oralardaki öğrencilerin duygularını ve fotoğraflarını öğrencilerimizle paylaştık. Bu vesile ile yaptıkları bağışlarla kitap kampanyamıza beklentilerimizin ötesinde katkıda bulunan tüm öğrencilerime ve velilerimize teşekkür ediyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 15:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?