8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Köylere modern konut

350 KÖY TOPRAK DAMLI EVLERDEN KURTULMAK İÇİN MÜRACAAT ETTİ

Erzurum’da taş ve toprak yapılı evlerin yoğun olarak bulunduğu köylerden 350’si, modern konut yapılması için devletten yardım istedi.

Müraacatları değerlendiren Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, 3 köyde yeni konut yapımına başladı.

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ve maddi durumu iyi olmayan köylerde taş yapılı ve toprak damlı evlerde oturan vatandaşlar, artık modern konutlarda yaşamlarını sürdürecek. Olası bir depremde yıkılma tehlikesi bulunan evlerle ilgili başlatılan çalışma kapsamında köylere betonerme evler yapılmaya başlandı. Bayındırlık İskan Müdürlüğü’ne müracaat eden 350 köy içerisinden üçünde konut yapımına başlandı.

Köylerin modernizasyonu için devletin vatandaşa kredi verdiğini belirten yetkililer, faiz oranı düşük olan kredinin 10 yıl geri ödemeli olduğunu söyledi. Yasa kapsamında köylerdeki evlerini yaptırmak isteyen çok sayıda vatandaşın başvuruda bulunduğunu kaydeden yetkililer, “Köyler için uygun bölge aranıyor. Uygun bölge bulunduktan sonra gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayıp, konutların inşasına başlanılıyor. 70 ila 120 metrekare arasında yapılan betonarme konutlar vatandaşın toprak damlı ev çilesi sona erdirecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 12:25:00
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 12:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?