4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Köylülerden HES için ilginç protesto

Erzurum'un Tortum ilçesinde köylüler ilginç bir protestoya imza attı. Tabutun içine alabalık doldurarak Çoruh Nehri'nin önemli kollarından biri olan Tortum Çayı'nı besleyen Ödük Deresi üzerine kurulacak Hidroelektrik Santrallerini (HES) protesto eden köylüler ilginç görüntüler oluşturdu.


Pehlivanlı beldesi girişine, "Bu yeşil vadiye misafir olarak gelin, başımızın üzerinde yeriniz var. Ancak suyumuzu kesip santral yapmaya asla gelmeyin" pankartı asan vadi halkı, derelerin suyunu kurutan HES projesine ilginç bir protesto ile tepki gösterdiler.


Tortum ilçesine bağlı Serdarlı, Pehlivanlı beldeleriyle Aşağı Katıklı köyünden geçen yaklaşık 34 kilometre uzunluğundaki vadide yaşayan vatandaşlar eylem için Aşağı Katıklı köyünde bir araya geldi. Alabalıkla doldurdukları yeşil bir tabutun üzerine, 'Su hayattır, yaşam ölüyor' diye yazan köylü vatandaşlar ölen balıklarla yaşadıkları sorunu anlatmaya çalıştılar.


Aşağı Katıklı Köyü Muhtarı Kemal Güler, HES'in köyün içinden geçmekte olan Ödük Çayı'nın üzerine kurulması halinde bağ ve bahçecilikle geçimini sağlayan köylülerin göç etmek durumunda kalacaklarını savundu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 08:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?