4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Köylüye imar cezası affı geliyor

KÖYLÜYE İMAR CEZASI AFFI GELİYOR

İmar planı olmayan köylerde, ilkokul ve lise, ibadet yeri, sağlık tesisi, güvenlik tesisi gibi yapılar için imar planı şartı aranmayacak. Köylerde, köyde sürekli oturanlarca yapılan yapılardaki aykırılık giderilirse idari para cezası uygulanmayacak.

İmar Kanunu ile yıpranan tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların yenilenerek korunması ve yaşatılarak kullanılması hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, kabul edildi. Buna göre imar planı olmayan köylerde, ilkokul ve lise, ibadet yeri, sağlık tesisi, güvenlik tesisi gibi yapılar için imar planı şartı aranmayacak. Ancak yer seçimi, valilikçe oluşturulan bir komisyonca harita veya kadastro paftaları üzerinde kesin sınırları ile belirlenecek.

Köylerde yapılacak konut, hayvancılık veya tarımsal amaçlı yapıların yanı sıra, bakkal, manav, berber ve köy kahvesi, köy lokanta, teşhir, tanıtım ve teşhir büfeleri gibi yapılar için de inşaat ve iskan ruhsatı aranmayacak. Ancak bu yapıların yöresel doku ve mimari özelliklere, fen ve sağlık kurallarına uygun olması ve muhtarlıktan izin alınması gerekecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 11:34:05
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 11:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?