4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kredi Garanti fonu çalışıyor

Kredi Garanti Fonu Erzurum Şubesi tarafından dört aylık bir zaman diliminde 48 firmaya kredi talepleri konusunda hizmet verildi.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında faaliyete başlayan Kredi Garanti Fonu Erzurum Şubesi, tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Kredi Garanti Fonu Erzurum Şubesi Müdürü Erol Şahiner, dört aylık süre içerisinde 48 firmanın kredi talebinin incelendiğini söyledi. 39 firmanın kredi talebinin değerlendirilmesinin tamamlandığını, 9 firmanın da değerlendirme sürecinde olduğunu ifade eden Şube Müdürü Şahiner, değerlendirmelerin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Değerlendirilen firmaların toplam kredi talebinin 9 milyon 500 bin TL olduğunu bildiren Şahiner, kabul edilen başvurular içerisinde talep edilen kefalet miktarının ise 6 milyon 59 bin TL olduğunu kaydetti. Şahiner, Bu miktarın 3 milyon 428 bin TL’sinin kabul edildiğini 2 milyon 631 bin TL’lik kısmın ise reddedildiğini söyledi.
Tüm bankalarla kefalet işlemlerinin yapıldığını, ağırlıklı olarak Ziraat Bankası ile anlaşmalar sağlandığını belirten Şahiner, kefalet için başvuru yapan firmaların reddedilme sebeplerini ise şöyle sıraladı; “Firma projelerinin inandırıcı olmaması, Tamamen yabancı kaynağa yönelik çalışmak istemeleri, Geçmiş dönemlerdeki faaliyetlerinde, ödeme performanslarında büyük olumsuzlukların olması, Bankalarda takip hesaplarında borçların olması, İleriye dönük projeksiyonlarının yetersiz oluşu.”

Şahiner, firmaların kredi taleplerinde bulunurken, Kredi kullanımının gerçekleşecek faaliyetlere uygun miktarda ve oranda olması, İşletmelerin piyasa şartlarına göre hareket kabiliyetini genişletmesi Faiz ve kur riski analizini iyi yaparak projelerinin inandırıcılığına dikkat etmeleri ve Mali yapılarında varlıklarını gerçeğe uygun yansıtmaları konularında dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?