4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kriz Merkezi 19 hastayı kurtardı

ERZURUM’DA 19 HASTA KURTARMA OPERASYONU YAPILDI

Erzurum Valiliği İl kriz Merkezi’nce 2009-2010 kış mevsiminde yolları kapalı köy ve mezralardan toplam 19 hasta kurtarıldı.

İl Kriz Merkezi’nden alınan bilgiye göre, yolları kapalı köy ve mezralardan snowtrack ve yol açma suretiyle kurtarılan 19 hasta kar üstü araçlarla Erzurum’a sevk edilerek tedavi altına alındı. Aynı dönem içerisinde Erzurum-Çat-Karlıova, Çevre yolu, Nene Hatun rampaları, Ovacık-İspir arası ve Kop Dağı’nda mahsur kalan 19 araç ve toplam 56 yolcu kurtarıldı.

Palandöken, Çat, Horasan, İspir, Karayazı, Pasinler, Tekman ve Köprüköy ilçelerine bağlı köylerden hasta kurtarma çalışması yapıldığını belirten İl kriz merkezi yetkilileri, İl Özel İdaresi ve Sağlık bakanlığına ait kar üstü araçların 24 saat göreve hazır olduğunu bildirdiler. Alınan ihbarın hemen ardından söz konusu bölgeye ulaşıldığını ve hastanın kar üstü araçlarla il merkezine nakledildiğini dile getiren Kriz Merkezi yetkilileri, ilçe merkezi ve çevre illerde ise hava ambulans sistemi ile hastaların sevklerinin gerçekleştirildiğini kaydettiler.

ERZURUM’DA 19 HASTA KURTARMA OPERASYONU YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 15:23:01
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 15:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?