7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kromatografi kongresi tamamlandı

KROMATOGRAFİ 2010 KONGRESİ TAMAMLANDI

Atatürk Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümleri tarafından ortaklaşa düzenlenen Kromatografi 2010 Kongresi tamamlandı.

Atatürk Üniversite’nde gerçekleştirilen kongreyle ilgili Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çiftci bir değerlendirme yaptı.

Çiftci, Atatürk Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Kromatografi 2010 Kongresi”ne 37 farklı üniversiteden 160 civarında bilim insanın katıldığını, 23’ü sözlü, 80 adedi poster olmak üzere, toplam 103 bildirinin sunulduğunu bildirdi.

Çiftci, bildirilerde, son dönemlerde yapılan Kromatografi çalışmaların ve gelişmelerin ele alınıp tartışıldığını söyledi.

Kimya, Tıp, Eczacılık, Çevre, Biyomühendislik ve Biyoteknolojik gibi konularla ilgilenen pek çok disiplinin kongre aracılığıyla gündeme geldiğini anlatan Çiftci, ayrıca katılımcıların Erzurum`un turistik ve kültürel yörelerini gezip gördüklerini ifade etti.

Çiftci, kongrede, Kromatografi alanıyla ilgili yapılan uygulamalı çalıştayların ise, özellikle genç bilim adamlarının tecrübelerini zenginleştirmesi bakımından, önemli bir faaliyet olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

KROMATOGRAFİ 2010 KONGRESİ TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 11:09:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 13:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?