6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Küçük Ayşe ilik için yardım bekliyor

Erzurum'da Hurler Sendromu hastası küçük kız, ilik nakli için gerekli 70 bin YTL bulunabilirse yeniden hayata bağlanacak.

Erzurum'da Hurler Sendromu hastası 5 yaşındaki Ayşe'ye ilik nakli yapılması için gerekli 70 bin YTL'nin toplanması amacıyla valilik tarafından yaklaşık 2,5 ay önce açılan hesapta, 15 bin YTL civarında para toplanabildi. Yaklaşık 5 yıl süren araştırma sonucunda ilik nakli için uygun doku bulunamayınca Ayşe'ye Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde geçen yıl kordon kanı nakli yapıldı, ancak tedaviden sonuç alınamadı. 2007 yılının ağustos ayında ise Yurdigül çiftinin dünyaya gelen ikinci çocukları Asude Hayat'ın doku grubu Ayşe'ninki ile yüzde 100 tuttu ama Hayat bebek de tedavisi olmayan Spinal Müsüler Atrofi (SMA) hastalığı nedeniyle 15 Ocak'ta öldü.

Söz konusu hastalığın sebep olduğu enfeksiyonlar nedeniyle nefes almakta bile zorlanan Ayşe'yi yaşatmak için mücadele eden Yurdigül ailesi, dost ve akrabalarına yaklaşık 25 bin YTL borçlanınca kızlarının ilik nakli için gerekli 70 bin YTL'nin toplanması amacıyla Erzurum Valiliği'ne başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından 28 Ocakta Ayşe'nin tedavisi için gerekli paranın toplanması amacıyla bir hesap açıldı. Ancak aradan yaklaşık 2,5 ay geçmesine rağmen söz konusu hesaba 15 bin YTL civarında yardım yapıldı. Baba Mutlu Yurdigül, kızını yaşatmak için çaba sarf ettiğini ancak maddi imkansızlıklar yüzünden elinin kolunun bağlandığını söyledi.

Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş'ın girişimleriyle açılan hesaba para yatıranlara minnettar olduğunu ancak toplanan miktarın Ayşe'nin tedavisi için yeterli olmadığını ifade eden Yurdigül, şöyle konuştu:

"Yasa gereği açılan yardım hesabı üçüncü ayın sonunda kapatılıyor, bize verilen süre de 28 Nisanda doluyor. Yeterli miktarda para toplanamadığından kızımı tedavi ettiremedim. Çocuğum gözlerimin önünde eriyip gidiyor. Ayşe 5 yaşında ama bu hastalık nedeniyle vücudu gelişmiyor. Şu an boyu 77 santimetre kilosu ise 11 kilogram. Eğer yeterli miktarda para bulunursa kızım yeniden hayata bağlanacak."

Belediyede memur olarak çalıştığını anlatan Yurdigül, Ayşe'nin tedavisini şimdiye kadar kendi imkanlarıyla yaptırmaya çalıştığını belirterek,"Ayşe 7 aylıkken kızımı sağlığına kavuşturmak için mücadeleye başladım. Bu süre içerisinde kendi bütçemle masrafları karşılamaya çalıştım ama artık tükendim. Akrabalarıma, arkadaşlarıma toplam 25 bin YTL borcum var" dedi. Yurdigül, ayrıca valilik tarafından açılan, "Ziraat Bankası 49656975-5001 / 112-ERZURUM" hesaba yapılacak havaleden herhangi bir ücret alınmadığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 12:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?