4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Küçük başkan yeşil alan istedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde, geleneksel makam değişikliği yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in makam koltuğuna Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Muhammet İhbarcı oturdu. Hayalindeki kenti anlatan İhbarcı, yeşil anlara önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Fen İşleri ve Ulaştırma Daire Başkanlarını arayarak, gerekli talimatları veren İhbarcı, yaya kaldırımlarının özürlülere göre düzenlenmesini istedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada "Atatürk'ün ilke ve hedeflerinin etrafında birleşmeliyiz" dedi.

Başkan Küçükler, şu görüşlere yer verdi: "Modern Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri 23 Nisan 1920'de 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.' ilkesine bağlı olarak atılmış ve bu ilke Cumhuriyet kurulduktan sonra da değiştirilmemiştir. 23 Nisan aynı zamanda, mazlum ulusların yaşamında ve kurtuluşunda da bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan 1920'de, Ankara'da ilk defa toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulu Önder Atatürk'ün halka duyduğu büyük güvenin bir eseri olduğu kadar, aynı zamanda, Ulu Önder'in ruhunda Demokrasi ateşi yandığının da bir göstergesidir. Demokrasi için Büyük Türk Milleti O'nun ilke ve hedeflerinin etrafında birleşmelidir."
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?