7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Küçükler’den çalıştay teşekkürü

KÜÇÜKLER’DEN ÇALIŞTAY TEŞEKKÜRÜ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu toplantısına destek verdi, toplantıyı organize eden ETSO yönetimine teşekkür etti.

Erzurum’un Anadolu’nun en eski kentlerinden ve bölgenin en önemli merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Küçükler, “Bir markadır Erzurum. 2011’de yapılacak Kış oyunları ile yeni bir hüviyete bürünen Erzurum, artık dünyanın tanıdığı ve tercih ettiği bir kent olacaktır” dedi.

Mevcut insan kaynaklarının geliştirilmesi ve vasıflı hale dönüştürülmesinin zorunlu olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Küçükler, “Kentleşme sürecinin hızla tamamlanması anlamında ulaştırma, çevre, sağlık ve eğitim alt yapısının tamamlanmasına ayrı bir önem vermemiz gerekmektedir.

ÖZEL TEŞEBBÜS HATIR İÇİNDE YATIRIM YAPMIYOR ARTIK

Erzurum’un mevcut sıkıntıdan bir an önce sıyrılmasında sadece iş adamlarımıza değil, odalar, üniversite, sivil toplum örgütleri ve belediyelere büyük görevler düştüğü inancındayım. Söz konusu kuruluşlar, iş birliği yaparak bölgelerinin potansiyelini harekete geçirmek ve yeni projeler geliştirmeleri gerekiyor. Artık her şeyi devletten bekleme zihniyeti mühürlenip, kapanmıştır. Özel teşebbüs hatır içinde yatırım yapmıyor artık. O zaman ayakları yere basan projelerle iş adamlarımızın karşısına çıkmalıyız. Erzurum son yıllarda bunun mücadelesini vermeye başladı. İş geliştirmenin, kabul ettirmenin ve buna bağlı olarak yükseklere çıkmanın mücadelesidir bu. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum’un geleceğini belirlemede yapılacak tüm çalışmaların sonuna kadar destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

ERZURUM’UN GÜNDEMİNDE ARTIK TERSİNE GÖÇ VAR

“2011’de yapılacak kış oyunlar, insanımız yarınlarına umutla bakar hale geldi. Göç, duraklama dönemine girdi” diyen Küçükler, daha sonra şunları kaydetti; “Erzurum’un gündeminde artık tersine göç var. Burada asıl olan bu huzur ve mutluluk ortamının devamını sağlamaktır. Bunun için her kesimin el ele, gönül gönüle vermesi gerektiğine inanıyorum. Her türlü bilgiye açık olunmalı ve bu en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Şehrimiz, işsizlik oranın yüksek olduğu bu dönem’de işsizliği gideren yeni işletmelerin açılması da çok önemli. Bu bağlamda, yüzlerce kişiye istihdam yaratacak şekilde detaylandırılan bu toplantıyı organize edenlere ayrıca teşekkür ediyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 12:56:00
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 14:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?