6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Küçükler'den icraatın içinden

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Erzurum’un bir çok mahallesinde gecekonduların yıkılarak yerlerine sosyal konutların yapıldığını söyledi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlattı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mahmut Uykusuz’un yolsuzluk iddialarına sert çıkan Başkan Küçükler, Uykusuz’u iddialarını ispat etmeye çağırdı. Erzurum’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Küçükler, şehrin muhtelif semtlerinde bulunan gecekonduların tek tek yıkılarak yerlerine sosyal konutların inşa edildiğini bildirdi. Hasani Basri, kazım Yurdalan ve Dağ Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi ile şehrin farklı bir görünüm kazanacağını dile getiren Başkan Küçükler, söz konusu projeler için TOKİ ile görüşmelerin devam ettiği ve kamulaştırma çalışmaları için 50 trilyon kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirtti.

2011 ÜNİVERSİAD ERZURUM İÇİN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON
2011 yılında Erzurum’da gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Üniversite Kış Oyunları organizasyonunun Erzurum için önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, Erzurum’u şehir olarak 2011’e en iyi şekilde hazırlayacaklarını söyledi. Özellikle 2011 öncesi esnafa yönelik eğitim çalışması gerçekleştireceklerini anlatan Küçükler, taksici, lokanta, kafe, berber ve pastane esnafına yabancı dil konusunda eğitim verilmesinin planlandığını kaydetti.

ÇEVRE DÜZENLEMESİNE ÖNCE TEŞVİK SONRA CEZA
2011 öncesi Erzurum’un genel görünümünün güzelleştirilmesi adına binaların cephelerinin düzenlenmesi konusunda önce teşvik sonra ceza uygulayacaklarını anlatan Başkan Küçükler, “Şehrin daha güzel görünümü için tüm binaların cephelerinin boyatılmasını teşvik edeceğiz. Önümüzdeki günlerden meclisten çıkaracağımız bir kararla bütün binaların boyanmasını ve belediye olarak boyama maliyetinin yarısını karşılamayı taahhüt edeceğiz. Bir yıl sürecek bu uygulamanın ardından binalarını boyatmayan apartman sakinleri hakkında ceza-i işlem uygulayacağız. Önce teşvik edeceğiz, sonra cezalandıracağız” dedi.

Menderes ve Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan binaların cephelerinin düzenlenmesi konusunda çalışmalara başlandığını hatırlatan Başkan Küçükler, yıkılan vakıf işyerlerinin yerine yapılacak iş merkeziyle ilgili projenin onaylandığını ve inşaatın önümüzdeki aylarda başlayacağını söyledi.

TARİHİ ESERLERİN ÇEVRESİNİ YENİDEN DÜZENLİYORUZ
Görev yaptıkları dönemde tarihi eserlerin çevresinin açılması konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Küçükler, Çifte minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Rüstem Paşa bedesteni, Cimcime Sultan kümbetinin çevresinin kamulaştırılarak açıldığını belirtti. Yakutiye Medresesi’nin çevresindeki ağaçlar nedeniyle ortada kaybolduğunu belirten Başkan Küçükler, bu bölgede de önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmayla tarihi medresenin gün yüzüne çıkarılacağını ifade etti.

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ DEVREYE GİRDİ
Erzurum’un içme suyunun karşılanacağı içme Suyu projesinin tamamlandığını ve arıtma tesisinin devreye girdiğini söyleyen Başkan Küçükler, Palandöken içme suyunun sağlıklı bir şekilde Erzurum’a getirilerek abonelere dağıtımına başlandığını bildirdi. Suyun standartlara uygun olarak verildiğini belirten Küçükler, 30 milyon dolara mal olan tesisin ikinci kez ihale edilmesine rağmen ciddi bir fark ödenmeden tamamlanabildiğine dikkat çekti.

KENT MEYDANINDA SONA GELİNDİ
Göreve geldikleri günden bugüne Erzurum’un bir kent meydanına ihtiyacı olduğunu ve bunu gidermek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Küçükler, şehir meydanı konusunda yapılan çalışmalarda sona gelindiğini bildirdi.

Doğu Anadolu Serbest Bölgesi’nin bulunduğu fuar alanında 365 gün açık kalacak şekilde özel mesire alanları oluşturacaklarını ve burada sadece yılın bir ayı değil genelinde hizmet verecek eğlence merkezleri, dinlenme alanları, hayvanat bahçesi gibi alanlar oluşturulacağını söyledi.

2. KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK
Kültür Merkezi konusunda Yenişehir’de yapılan merkezin bitme noktasına geldiğini ve ikinci kültür merkezinin Erzurum-Çat yolu üzerindeki hastane kavşağının sol alanındaki bölgede yapılacağını bildiren Küçükler, Erzurum’un bu merkezle önemli bir ihtiyacının daha giderilmiş olacağını vurguladı.

OTOPARK YILBAŞINA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK
Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki günlerden itibaren ana arteller üzerindeki kaldırımların genişletilerek aydınlatma çalışmalarına yoğunluk verileceğini dile getiren Küçükler, bu çalışmalarla Erzurum’un daha modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Menderes Caddesi üzerinde yapılan çok katlı otoparkın 9 Kasım’da Erzurum’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını hatırlatan Başkan Küçükler, “Bu tarihten itibaren Cumhuriyet ve Menderes caddesi üzerinde oto parkına izin verilmeyecek. Bütün araçlar yılbaşına kadar otoparkı ücretsiz olarak kullanabilecek. Bu tarihten sonra bu bölgelerde kaldırım kenarında park yapılmayacak. Ve Park yasağı uygulamasına geçilecek” diye konuştu.

ESKİ BAŞKAN UYKUSUZ İLE MAHKEMELİK OLDU
Başkan Küçükler, mahkemelik oldukları Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mahmut Uykusuz’un yolsuzluk iddialarına da sert çıktı. Mahmut Uykusuz’un bu şehirde görev yapmış bir belediye başkanına yakışmayacak ifadelerde bulunduğunu söyleyen Başkan Küçükler, “Kendisi bizi hırsızlıkla, yolsuzlukla itham ediyor. Böylesine haksız iftiralarla hizmetlerimiz göz ardı ediliyor. Biz görev süremizce şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde olduk. Sayın Uykusuz’u iddialarını ispat etmeye çağırıyorum. Böylesine ucuz hesaplarla siyaset yapmanın bu şehre faydası yoktur. Bu söylemler şehre zarar vermektedir. Yasal yollardan gereğini yapacağız.” diye konuştu.

2 TRİLYON LİRALIK BORÇ KABUSU BİTTİ
Başkan Küçükler, ciddi bir borç yükü altında olan Erzurumspor’un borçlarının ödenmesi ve yapılandırması konusunda da bir takım girişimlerde bulunduklarını belirterek, “Erzurumspor’un yaklaşık 2 trilyon borcu bulunan Trabzonlu iş adamı Bahri Köse’nin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın girişimleri sonucu silindi. Bahri Köse ile görüşen bakanımız, Köse’nin Erzurumspor’dan herhangi bir alacağı bulunmadığını ibra ettiğini söyledi. Bu şekilde Erzurumspor’un en önemli borç sorunlarından birisini çözdük. Diğer borçlar konusunda da gerekli çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?