7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Küçükler'den vefa örneği

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aktütün saldırısında şehit düşen çocukluk arkadaşı Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın ailesine ev hediye etti. Küçükler, "Bu vatan uğruna kan dökenlerin ailelerine sahip çıkmak, boynumuzun borcudur" dedi. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristlerce yapılan hain saldırıda şehit düşen 17 Mehmetçikten biri olan Erzurumlu Jandarma Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ı, çocukluk arkadaşı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler unutmadı. Vani Efendi Mahallesi'nde doğup büyüyen arkadaşı Cahit Yıldırım'ı şehit vermenin acısını yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Çat yolu üzerinde TOKİ tarafından yaptırılan ve belediyeye devredilen konutlarından birini, şehit ailesine bağışladı. 

Başkan Ahmet Küçükler, şehit ailesine ev yardımı düşüncesini dün yapılan Belediye Meclisi'nde meclis üyelerine iletti. Meclis'te konuyu gündeme getiren Başkan Küçükler, şehitlerin geride bıraktığı ailesine sahip çıkılmasının önemine değindi. Başkan'ın teklifi mecliste oylandı ve Yıldırım'ın geride bıraktığı eşi ve 3 çocuğuna ev verilmesi kararlaştırıldı. "Erzurumlu vatanı için vardır" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, "Bu vatan uğruna kan dökenlerin ailelerine sahip çıkmak, boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu. 

Küçükler, "Biz, şehitliğin ne olduğunu bilen toplumuz. Kahpece şehit edilen Cahit'imizi Erzurumlu unutmayacaktır. Buradan bir kez daha yineliyorum; bu ülke üç beş çapulcuya pabuç bırakmayacak kadar büyüktür. Erzurumlu, vatanı ve milleti için vardır. Cahit'imize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?