8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

KUDAKA çifte imza attı

KUDAKA BAYBURT’TA ÇİFTE İMZA ATTI

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Bayburt’ta Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek kapsamında ilk proje sözleşmelerini imzaladı. Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Bayburt İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve köy yerleşik düzeninin planlarını hazırlama amaçlı olan “Engelleri Kaldırıyoruz” adlı proje, imzaların atılmasının ardından faaliyet aşamasına geçmiş oldu.

70 bin TL’lik proje ile Bayburt’a bağlı 50 adet köyün köy yerleşik alan ve civarının tespitinin yapılması, köylerde hazırlanacak olan köy yerleşik alan planlarıyla kaçak yapılaşmanın azaltılması ve düzenli yapılaşmanın sağlanması, ayrıca köy ve mezralarda yaşayan insanlara bu konularda eğitimlerin verilmesi hedefleniyor.

Ajans Genel Sekreteri Dr. Rıfat Atlan ile Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat arasında imzalanan Teknik Destek kapsamında ise, Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan ve bir milyon TL’lik “Bayburt Yerel El Sanatları Araştırma, Uygulama ve Üretim Merkezi (YESAM) ”Güdümlü Projesinin hayata geçirilmesi için gerekli olan proje fizibilitesi, iş planları, uygulama projeleri gibi dökümanların hazırlanması konusunda ihtiyaç duyulan teknik desteğin karşılanması öngörülüyor.

KUDAKA BAYBURT’TA ÇİFTE İMZA ATTI
KUDAKA BAYBURT’TA ÇİFTE İMZA ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 10:03:00
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 10:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?