6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kuduz köpek paniği

Erzurum'da ilköğretim 4'ncü sınıf öğrencisi çocuk bugün okuldan eve dönerken başı boş köpeklerin saldırısına uğrayarak hastanelik oldu. Mahalle sakinleri başı boş köpeklerin son bir hafta içerisinde 1'i kadın diğerleri çocuk olmak üzere toplam 6 kişiyi ısırdıklarını ileri sürdü.

Yaklaşık 2 ay önce köpek ısırması nedeniyle 1 çocuğun hayatını kaybettiği Erzurum'da ilköğretim 4'ncü sınıf öğrencisi kız çocuğu bugün okuldan eve dönerken başı boş köpeklerin saldırısına uğrayarak hastanelik olurken, mahallede saldırgan köpekler yüzünden çocuklar dışarı çıkamıyor. Başı boş köpeklerin son bir hafta içerisinde 1'i kadın diğerleri çocuk olmak üzere toplam 6 kişiyi ısırdıklarını ileri süren mahalle sakinleri, başı boş köpek paniği yaşadıklarını söylediler.

Edinilen bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde Üç Küme Evler Mahallesi'ndeki Yunus Emre semtinde meydana gelen olayda Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu'ndan eve giden 11 yaşındaki 4'ncü sınıf öğrencisi Y.Y., mahallede başı boş köpeklerin saldırısına uğradı. Birçok yerinden ısırılan ve korkudan imdat çığlıkları atan çocuk, köpeklerin pençesinden yengesi tarafından kurtarıldı. Daha sonra acilen Erzurum Numune Hastanesi'ne kaldırılan Y.Y.'nin kollarında, yüzünde ve kafasında ısırıklara rastlandı.

Hastanede çocuğunun içler acısı halini gören baba Aydın Y., başı boş köpekler yüzünden isyan etti. Mahallede son 1 hafta içerisinde başı boş köpekler tarafından 6 kişinin ısırıldığını ileri süren Aydın Y., "Mahallemiz köpeklerin istilasına uğradı. Bu köpekler saldırgan. Defalarca durumdan yetkilileri haberdar etmemize rağmen ilgilenen olmadı. Çocuklarımız köpek korkusu yüzünden okula gidemez oldular. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde köpek korkusundan çocuklar dışarı çıkamıyor" dedi.

ÇÖP DÖKMEYE KAPININ ÖNÜNE ÇIKAN KADIN KÖPEKLERİN SALDIRISINA UĞRADI

Hastane sonrasında gazetecileri mahalleye götüren Aydın Y., mahallede yaşayan başı boş köpekleri gösterdi. Mahallede çok sayıda başı boş köpek adeta cirit atarken, çocukların köpek korkusu ise gözlerinden okundu. Bu arada, 2 gün önce evinin önüne çöp dökmeye çıkan ve köpeklerin saldırısına uğrayan Gülten isimli kadının kocası da dert yandı. Eşinin köpek korkusu yüzünden artık kapıdan dışarı adım atamadığını ifade eden vatandaş, "Burası çok tehlikeli bir mahalle oldu. Her an bir yerden köpek saldırısına uğrayabilirsiniz. Bu duruma birileri çözüm bulmalı" diye konuştu.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR KÖPEK KORKUSU YÜZÜNDEN TOPLU HALDE OKULA GİDEBİLİYORLAR

Başı boş köpeklerin inlerini ve çoğunlukta oldukları yerleri gösteren çocuklar, köpek korkusu nedeniyle okula gitmekte güçlük çektiklerini belirttiler. Mahallede bugün ısırılan kız çocuğuyla birlikte 6. köpek saldırısı olayının yaşandığını iddia eden çocuklar, "Sabah, akşam çok korkuyoruz. Okula bu yüzden genelde toplu halde gidiyoruz. Yoksa köpekler saldırıyor bize. Bazen üstümüze geldiklerini görüp topluca kaçıyoruz" dediler.

2007 yılının Aralık ayında Erzurum Merkez'e bağlı Uzunyayla köyünde arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada kuduz köpeğin saldırısına uğrayan Sudenaz Tanhaş Numune Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılmıştı. Tanhaş, daha sonra sevk edildiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Çocuk İntaniye Servisi'nde tedavi altına alınmış fakat tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 19:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?