7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kulelerde ilkler yaşandı

ATLAMA KULELERİNDE İLKLER YAŞANDI

FIS Continantel Cup Atlama Yarışları, ilklere sahne oldu. Kuleden resmi olarak atlayan ilk kayakçı Faik Yüksel oldu, kulelerde ilk kaza yapan Samet Karta olurken, Muhammet İrfan Çintimar, kulelerden resmi olarak atlayan en küçük sporcu olarak tarihe geçti.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, Erzurum'daki atlama kulelerinde düzenlenen FIS Continantel Kupası Kayakla Atlama Yarışları bitti, ancak yarışların yankıları tüm hızıyla sürüyor.

2011 Üniversiade için yapılan ve Erzurum’un adeta sembolü haline gelen atlama kulelerinde ilkler yaşandı. Oldukça dikkat çeken ve heyecan yaşatan yarışlarda, kuleden resmi yarışlarda ilk atlayan Türk sporcu Erzurumlu Faik Yüksel oldu.

Kulelerde ilk kaza yapan sporcu Erzurumlu Samet Karta oldu. Kayakla Atlama Milli takımında yer alan bir diğer Erzurumlu sporcu Muhammet İrfan Çintimar da resmi yarışlarda kuleden atlayan yaşı en küçük sporcu olarak tarihe geçti. İlklerin yaşandığı Atlama Kulelerindeki FİS Continantel Cup yarışlarına Erzurumlu spor severler de büyük bir ilgi gösterdi. Üç gün süren atlamalarda büyük bir heyecan yaşanırken, arena üç gün boyunca spor severlerle doldu taştı.

GURUR YAŞIYORUZ

Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen FİS Continantel Cup yarışlarını başarı ile bitirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “İlklerin yaşandığı bir organizasyonun ilimizde yapılmasının gururunu yaşadık. Tek üzüntümüz Samet Karta’nın atlama esnasında geçirdiği kaza olurken, çok ciddi bir sakatlığının olmaması ile teselli bulduk. Bu şampiyonada resmi olarak kulelerden ilk atlayan Türk sporcu Faik Yüksel olurken, yine Muhammet İrfan Çintimar’da yaşı en küçük sporcu olarak kulelerden atlayış yaparak tarihe geçti. Seyircilerin ilgisi ise 2011 öncesinde bizleri oldukça umutlandırdı” şeklinde konuştu.

ATLAMA KULELERİNDE İLKLER YAŞANDI
ATLAMA KULELERİNDE İLKLER YAŞANDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 16:04:00
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 16:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?