4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kültür sanat topluluğu açıldı

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri daha önce fakülte bünyesinde kurulan Kültür Sanat topluluğunu aktif hale getirmek üzere bir araya geldi.

Öğrenci velisi Ali Gökdaş’ın öncülüğünde bazı kuruluşların da maddi katkıları sonucu düzenlenen odanın açılış kurdelasını fakülte dekanı Prof. Dr. Bahattin Kök kesti.
 
Bahattin Kök öğrencileri bu girişimlerinden dolayı kutladığını, güzel çalışmalara imza atmaları ve güzel bir şekilde düzenlenen bu odanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kültür Sanat topluluğu başkanı Yusuf Oktan yaptığı açıklamada, “Fakültedeki mevcut kültür sanat odasını devraldıktan sonra öğrenci arkadaşlar olarak “Bu oda hocalarımız, fakültemiz, bizim ve memleketimiz için güzel işler yapılabilecek bir oda özelliği taşımalı’ dedik. Bir aylık ara dönemi fakülteleri ve bu iş için harcadılar. Her sabah sekizde gelip fakülte, rektörlük ve atölye arasında mekik dokuyan öğrenciler, hocalarının da maddi ve manevi desteğiyle odayı en ince ayrıntısına kadar tefriş ettiler. Erzurum esnafı da arkadaşlarımıza gerekli yardımda bulundular. Bu oda aynı zamanda bir Erzurum misafir odası niteliği taşısın, çünkü farklı kültürdeki arkadaşlarımızla bir kültür sentezi oluşturalım. Cesaretimizin kırıldığı ,moralimizin bozulduğu zamanlarda saygı değer hocalarımız ellerinden gelen maddi ve manevi desteği esirgemeden çalışmalarımıza destek oldular.Bu hususta bizlere katkıda bulunan hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve hayır sahiplerine teşekkür ediyoruz. Allah’tan hepsine sağlık,sıhhat vermesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Açılış törenine katılan Erzurum İlahiyat Fakültesi mezunu Mahmut Balcı ve Ali Karayılan, kültür sanat topluluğuna birer tablo hediye ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 13:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?