4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kurayla iş sahibi oldular

KURA ÇEKTİ, İŞ SAHİBİ OLDULAR

Sağlık Bakanlığı'nın, merkezi hastanelerde randevu sistemini hayata geçirmek için Erzurum'da Aralık ayı başında açacağı çağrı merkezinde görevlendirecek 25 kişi noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirledi. Kura ile iş sahibi olanlar gençler büyük sevinç yaşarken, kaybedenler üzüldü.

Erzurum Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan kura çekimine Türk Telekom Doğu 1'inci Bölge Müdürü Ergin Bektaş, Assist Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A. Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Hamza Bayındır ile yaklaşık 70 işsiz genç katıldı. 5'inci noter Mustafa Köksal tarafından yapılan kura çekimine katılan gençler büyük bir heyecan içinde sahneye çıkarak kura çektiler. Kutudan 'asıl' olarak kurayı çekenler 3 hafta sonra iş başı yapacak olmanın sevincini yaşadı. Kurada yedek yada boş çekenler ise üzüldü.

Kurada boş çekenlerin üzülmemesini isteyen Assist Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A. Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Hamza Bayındır, "Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum ve Kayseri'deki çağrı merkezleri kısa bir süre sonra hizmete girecek. Erzurum çağrı merkezinde çalışacak elaman sayısını 2010'un Nisan ayına kadar 144 kişiye çıkaracağız. Çalışan elamanlar asgari ücretin üzerinde maaş alacak. 35 kişinin alınacağı işe 350 kişi müracaat etti. Bu kişiler arasında yaptığımız mülakatta 280 kişiyi eledik. Mülakatta 100 tam puan alan 10 kişi kura çekimine girmedi. Geri kalan 25 kişiyi de 85 puan üzeri alan 60 kişi arasından kura ile belirledik" diye konuştu.

KURA ÇEKTİ, İŞ SAHİBİ OLDULAR
KURA ÇEKTİ, İŞ SAHİBİ OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 13:09:03
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 12:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?