7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kurban fiyatlarında artış yok

Tüm dünyada etkili olan küresel kriz kurban fiyatlarına yaradı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Erzurum'da küçükbaş hayvanlar 150-250 YTL, büyükbaş hayvan fiyatları 900 YTL ile 5 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor. Kurbanlık fiyatlarının artmaması besicileri olumsuz yönde etkilerken, vatandaşlar fiyatlardan oldukça memnun. 

Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, besicilik maliyetlerinin önemli ölçüde artmasına rağmen kurban fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla aynı kaldığını belirterek, "Geçen yıl 22 YTL olan yemin torbası bu yıl 35 YTL. Saman fiyatları geçen yıla oranla en az yüzde 20 oranında arttı. Buna karşılık et fiyatlarında önemli bir artış yok. Besici ciddi anlamda sıkıntılı. Maliyet artışlarına rağmen et fiyatlarının artmaması çiftçiyi zor durumda bıraktı" diye konuştu. 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarının oldukça ucuz olduğuna dikkat çeken Harmandar, küçükbaş hayvanların 150 ile 250 YTL, büyükbaş hayvanların ise 900 YTL ile 5 bin YTL arasında fiyatlardan satıldığını bildirdi.

KURAKLIK DEĞİL DON VURDU 

Öte yandan Erzurum'da hasat döneminin çiftçi açısından çok iyi geçmediğini anlatan Harmandar, "Kuraklık anlamında büyük problemler yaşamadık. Ancak İlkbahar döneminde yaşanan don olayı birçok çiftçimizin ürünün de hasara yol açtı. Yaklaşık yüzde 30 ürün kaybının yaşandığı don olayı ile ilgili Tarım İl Müdürlüğümüze başvurarak destek istedik. 35 ilde kuraklıktan dolayı üreticinin zararı karşılanırken, Erzurum'da tarım sigortası şartı istenerek talebimiz reddedildi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 13:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?