6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kurban pazarında hareketlilik

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Erzurum Hayvan Pazarı'nda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Besiciler fiyatların geçtiğimiz yıla oranla daha düşük olmasına rağmen alıcı bulmakta güçlük çektiklerini belirtiyorlar. Pazarda kurban alan bazı vatandaşlar ise inatçı boğaları yürütmekte oldukça zorlandı.



Kurban Bayramı öncesi Erzurum'da hareketlenen hayvan pazarında besiciler artan maliyetlere rağmen hayvan fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla daha düşük olduğunu belirterek, "Fiyatlar uygun ama maalesef alıcı yok. İl dışına kurban götürmek çok masraflı. Bu şartlarda zor bir bayram bizi bekliyor" dediler. 

Besiciler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, Batı illerine kurban götürmenin çok masraflı olduğunu belirterek, ''Geçtiğimiz yıllarda günlük en az 20-30 kamyon hayvan yükleyerek İstanbul, İzmir ve Ankara gibi merkezlere gönderirdik. Maalesef bu bayram öncesi bugüne kadar sadece 1-2 kamyon hayvan gönderebildik. Burada alıcı bulmakta zorlanıyoruz. Batı'ya götürmek çok masraflı. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu. 

Besiciler Odası 2. Başkanı İhsan Bozkır ise hayvan fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla daha ucuz olduğunu belirterek, ''Yem fiyatlarında son 3 yıldaki artış yüzde 200 seviyelerinde. Canlı hayvanın kilosunu 5 bin YTL'den satmamıza rağmen alıcı bulmakta zorlanıyoruz. Besici gerçekten zor durumda" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, pazarda kurban alan bazı vatandaşlar ise inatçı boğaları yürütmekte oldukça zorlandı. Aldıkları kurbanlıkları pazardan çıkarmaya ve kamyonete yüklemeye çalışan vatandaşlar zaman zaman kurbanlıklara vurarak, ittirerek ilginç görüntüler oluşturdular.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 14:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?